Show ruského populisty Žirinovského: Východoevropané, stavíte základny NATO? Vystavujete se hrozbě zničení a našich kobercových náletů. O Ukrajině rozhodne Putin

08.08.2014 14:47

V rozhovoru pro televizní stanici Rossija 24 Vladimir Žirinovskij, lídr parlamentní Liberálně-demokratické strany Ruska, včera řekl, že sankce proti Rusku budou představovat pro Rusko výhodu. Podle jeho názoru prý Rusko evropské potraviny nepotřebuje a je schopné je nahradit svojí vlastní a mnohem kvalitnější zemědělskou produkcí. „Západ nás nutí být soběstačnými,” řekl nestor ruské politiky, všeobecně považovaný za populistu.

Show ruského populisty Žirinovského: Východoevropané, stavíte základny NATO? Vystavujete se hrozbě zničení a našich kobercových náletů. O Ukrajině rozhodne Putin
Foto: red
Popisek: Rusko

Podle jeho názoru je budoucnost Ruska právě v zemědělské produkci a v kontrole dopravních tepen mezi Pacifikem a Atlantikem skrze Transibiřskou magistrálu a dalších transportní tepny. Potravinový potenciál Ruska si cení natolik, že vidí Rusko jako možnou budoucí potravinovou velmoc, která pomůže nakrmit miliardu hladovějících v dnešním světě.

Záznam rozhovoru najdete ZDE

V interview také konstatoval, že „sankce mohou poškodit malé země jako Bulharsko, Mongolsko nebo třeba Česko, ale pro nás to bude plus”. Podle jeho názoru je za současnými sankcemi tlak Spojených států na evropské země, které „žádné sankce nechtějí”. Dodal také, že jejich sociální a ekonomické důsledky povedou k tomu, že si evropské vlády „připravují Majdan” ve svých hlavních městech. Žirinovskij dále vyjádřil názor, že k uzavření ruského leteckého prostoru pro evropské letecké společnosti nedojde, protože Evropa se dříve lekne.

Žirinovskij se také vyjádřil k situaci na Ukrajině. Podle něj je Ukrajina země na pokraji chaosu a anarchie a že v případě, že by se tamní chaos dostal do nekontrolovatelné podoby, bude Rusko nucené zasáhnout vojensky. Konstatoval, že Ukrajina jako země dnes neexistuje a že celý jihovýchod se stane součástí Ruska a v Kyjevě bude vlát ruská vlajka. Podle něj by měl prezident P. Porošenko „balit kufry a následovat Janukovyče”, protože svou politikou nemůže ničeho dosáhnout. Separatisté jsou podle něj v pozici porazit ukrajinskou armádu.

Vývoj na Ukrajině bude otázkou rozhodnutí jednoho jediného člověka – bude to hlava Ruska, a nikoliv Brusel, NATO nebo USA, řekl také Žirinovskij na adresu V. Putina.

Na adresu politiky východoevropských zemí vůči Rusku potom konstatoval, že zatímco Amerika je daleko, tyto země se vystavují vojenskému nebezpečí díky umístění systémů NATO ohrožujících Rusko. Řekl doslova: „Východoevropské země se staví pod hrozbu hromadného zničení. A mohou si za to samy,” s tím, že v případě války bude Rusko nuceno útočit na vojenské systémy umístěné v Pobaltí a v Polsku „kobercovými nálety”.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vss

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …