Šíří se vztek na ČT: Kvůli tomuto pořadu pro děti, který je přemlouvá, že kdo nepomáhá uprchlíkům, je zlý

10.09.2015 8:05

Česká televize v minulých dnech na své stanici Déčko odvysílala pořad, v němž dětem ukazovala to, že uprchlíci jsou vesměs hodní a potřebují pomoct. "Buďte bez obav, spolehněte se, pomůžeme vám," telefonuje moderátor z Planety YÓ uprchlíkům z Planety NE.

Šíří se vztek na ČT: Kvůli tomuto pořadu pro děti, který je přemlouvá, že kdo nepomáhá uprchlíkům, je zlý
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

"Proč, proč? Protože je na jejich Planetě NE nechtějí. A my  je nemůžeme nechat, aby ve vesmíru pluli na svých vratkých korábech," uvedl moderátor na vysvětlenou, že prchají z hororové planety. "Na Planetě NE je to od rána do večera samý horor. Proto odtud všichni utíkají. Ani se jim nedivím," řekla spolumoderátorka.

Video najdete ZDE

Pořad se však setkal s kritikou, například blogera Lubomíra Kvapila na serveru iDnes.cz. K pořadu se již vyjádřili na sociálních sítích i někteří politici.

„ČT zřejmě ve svém naprostém zoufalství pochopila, že její mediální masáž na mozek dospělého člověka nestačí, takže se začala soustředit na mozek méně vyvinutý a lépe ovladatelný. Asi tím sleduje jedinou věc. Zpracovat děti, aby měly jediný a ten správný názor. Vycházím z toho, že jsem v tom pořadu nezaznamenal nic o nějakém nebezpečí ze strany uprchlíků,“ poznamenává bloger, který se článkem probojoival mezi nejčtenější texty blogovací platformy Idnes.cz

Podle něj to vypadá, jako by ČT odvysílala pohádku pro děti s černobílým viděním světa, které mají následně donutit rodiče, aby dostali rozum. „Těžko se pak dítěti vysvětluje, že jejich oblíbenci z televize nemají pravdu. Jediná možnost, jak se tomuto konfliktu vyhnout, je nepouštět svým dětem pohádky z ČT,“ dodává bloger.

Jak následně dodává, nezbývá než doufat, že tento experiment shoří stejně jako experiment pod názvem „Objektivní ČT“. „Na to, že se na ČT 24 vysílají nepovedené pohádky každý den, jsem si už zvyknul, ale nikdy si nezvyknu na to, aby se nepovedené pohádky cpaly do hlav malým dětem. Tohle jste si, milá ČT, mohla odpustit,“ uzavřel.

K pořadu ČT se vyjádřil již i brněnský občanský demokrat Robert Kotzian. „Multikulti propaganda za veřejné peníze ve veřejnoprávní instituci. A není to poprvé. Jak by dopadla stížnost k orgánům dohledu? Neúspěšně. Vždyť přece chtít multikulti není politický postoj. Propagace multikulti, a to ani tímto nechutným způsobem, proto není porušení zásady nezávislosti. Takhle kdybyste multikulti odmítali, to už by byla politika a ta do veřejnoprávního média nepatří!“ uvedl. S jeho názorem souhlasil i politik z Prahy 3 Alexander Bellu.

Blog Lubomíra Kvapila najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…