Sjezd se blíží a Bohuslav Sobotka ,,rozděluje ceny" za lánský puč. Takto dal slovní pohlavek Haškovi a spol.

02.03.2015 14:31

Do sjezdu ČSSD ještě pár dní chybí, ale předseda strany a premiér Bohuslav Sobotka už nabíjí ostrou municí. Server Aktuálně.cz má k dispozici materiál, který mají podle všeho již také delegáti sjezdu, v němž šéf strany znovu ostře účtuje s rebely schůzky z Lán. A to i navzdory tomu, že se např. Michal Hašek stáhl z nejvyšších pater ČSSD. Premiér navíc pracuje s informacemi ne vždy pravdivě.

Sjezd se blíží a Bohuslav Sobotka ,,rozděluje ceny" za lánský puč. Takto dal slovní pohlavek Haškovi a spol.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka chystá pro sjezd za deset dní ostrou kritiku pučistů, kteří se ho krátce po předčasných volbách pokusili sesadit. Poškodili tím dobrý obraz ČSSD a zachovali se hanebně a nezrale. Poznamenává také, že se na minulém sjezdu snažil zklidnit situaci ve straně tím, že na něj pozval prezidenta Miloše Zemana, spíše to ale bylo tak, že byl k pozvání dotlačen stranickými oponenty.

"A i v dalším bodě se ukazuje, že předseda ČSSD má přinejmenším špatnou paměť a protivníkům přisuzuje i věci, kterých se nedopustili. Například když popisuje poslední jednání ústředního výboru ČSSD před volbami v roce 2013, na kterém se náhle hlasovalo o tom, zda je Sobotka kandidátem socialistů na premiéra, vinu za vyvolání tohoto hlasování klade na Haška s Tejcem. Realita však byla jiná – hlasování navrhl Lubomír Zaorálek, který tím chtěl posílit Sobotkovu pozici. Teprve pak se nápadu chytla vnitrostranická opozice a Sobotka málem neprošel. Současného premiéra tehdy zachránili pražští socialisté v čele s Petrem Hulinským," připomíná server.

Proč Sobotka pokračuje v účtování s rebely i téměř rok a půl poté? Prý chce říkat věci na rovinu. Podle všeho pracuje také na tom, aby v příštím vedení strany neměl výraznější oponenty. Další z účastníků lánské schůzky Jeroným Tejc k tomu poznamenává, že historii píší vítězové. Tejc také hodlá kandidovat na post prvního místopředsedy strany, ale Sobotka by na tomto místě raději viděl Milana Chovance. I ten se sice zúčastnil lánské schůzky, ale v jistotu chvíli se přiklonil k Sobotkovi a vše odhalil.


 

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…