Skoncovat s havlisty, bránit Zemana! Napsali jsme o akci proti prezidentovi, která by mohla Hrad zabolet, a toto se stalo

13.05.2015 7:47

Demonstrace proti prezidentu Miloši Zemanovi, která se má odehrát 28. května nedaleko budovy Senátu Parlamentu ČR, nenechala klidnými příznivce české hlavy státu. Ti nezahálejí a prostřednictvím sociální sítě Facebook na stejný den a místo chystají akci na podporu prezidenta Miloše Zemana. „Ukažme všem válečným štváčům a „demokratům“, že prezidenta České republiky nenecháme jen tak svrhnout,“ vyzývají organizátoři akce.

Skoncovat s havlisty, bránit Zemana! Napsali jsme o akci proti prezidentovi, která by mohla Hrad zabolet, a toto se stalo
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Prezident České republiky Miloš Zeman

Anketa

Co soudíte o prezidentu Zemanovi?

hlasovalo: 17401 lidí

Jak informovaly ParlamentníListy.cz, iniciativa Občanské liberální hnutí svolává na osmadvacátý květen demonstraci proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Akce se měla původně uskutečnit před budovou Senátu Parlamentu ČR, který by měl ten den projednávat petici za odvolání Miloše Zemana z funkce prezidenta České republiky, pod kterou se podepsalo jedenáct tisíc nespokojených občanů. Organizátoři ale byli nakonec nuceni akci přesunout na Klárov k pomníku druhého odboje, neboť je údajně zakázáno shromažďovat se blíže než sto metrů před sídlem dolní komory Parlamentu ČR.     

Cílem demonstrujících je přesvědčit Senát, aby jednal a poslal Zemana před Ústavní soud, neboť dle názoru organizátorů demonstrace prezident hrubě porušuje ústavu a zpronevěřuje se zájmům České republiky. Zeman se prý kupříkladu odklonil od zahraniční politiky naší vlády i Evropské unie, když se nepokrytě staví na stranu ruského prezidenta Vladimira Putina.

„Občané, popovídáme si, jak dosáhnout toho, aby prezidentskou funkci dále nezastával člověk, který v jedné osobě kumuluje nabubřelost, narcismus, opojení mocí, povýšenectví, hulvátství, nepřátelství, zlobu, zášť, hloupost, mstivost, lhářství, neomalenost, sebelásku a patolízalství,“ stojí na facebookové stránce akce.

Organizátoři avizují, že na demonstraci proti hlavě státu hodlají pozvat senátory, členy politických stran, zástupce dalších iniciativ, spolků, sdružení a organizací, které již delší dobu pořádají demonstrace, píší otevřené dopisy a zakládají webové stránky nebo FB stránky proti Zemanovi či odpůrce Miloše Zemana z řad herců, umělců a vědců.

„Prostě se pokusíme spojit síly. Seznámit se, předat si kontakty a sjednotit se v dosažení cíle – zbavit se už provždy nejen Zemana, ale také všech postkomunistů a dalších demagogů, kteří po revoluci v roce 1989 postupně znovu ovládli moc v České republice,“ konstatují organizátoři akce.

Účast prozatím přislíbilo sto padesát lidí, zvažuje to dalších padesát.

Událost na Facebooku 

Je čas skoncovat s havlisty

Reakce příznivců prezidenta Zemana na sebe nenechala dlouho čekat. Na sociální síti Facebook se již objevila výzva k demonstraci na podporu české hlavy státu, která se má uskutečnit ve stejný den a na stejném místě. „Ukažme všem válečným štváčům a „demokratům“, že prezidenta České republiky nenecháme jen tak svrhnout,“ vyzývají organizátoři akce s dovětkem, že je nejvyšší čas skoncovat jednou provždy s havlisty.

Jeden z příznivců prezidenta Zemana k tomu připsal, že nastala ta správná doba strhnout Václava Havla z piedestalu, jelikož prý byl placenou loutkou a vlastizrádcem, který společně se svými kumpány udělal z našeho národa tupé stádo a Českou republiku přivedl do záhuby. Loutky západních mocností, zahraniční mafie stejně jako cizí kapitál a jeho přisluhovači by dle jeho názoru měli být „vymeteni“ z naší země.

Další příznivec prezidenta Zemana vyzdvihl kvality hlavy státu. „Je to pan STÁTNÍK, charismatický, sebevědomý, inteligentní, kulturní, charakterní člověk, muž s rovnou páteří s morálkou, charakterem, pravý patriot a vlastenec, milující svou vlast i národ, rovný člověk, neohrožený, čestný muž – a pan PREZIDENT !“ zveřejnil dotyčný na facebookové stránce akce a dodal, že podpora prezidenta Zemana se musí odehrát ve velkém měřítku a s plným osobním nasazením.

Účast na tuto akci prozatím přislíbilo padesát lidí a zvažuje ji dalších deset jedinců.

Událost na Facebooku  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…