Šlachta přijal nabídku na post náměstka celníků

08.08.2016 9:49

Bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta přijal nabídku na post náměstka generálního ředitele Celní správy ČR. Šlachta to dnes řekl agentuře ČTK. Podrobnosti by podle něj mělo sdělit ministerstvo financí. Podle serveru Aktuálně.cz bude Šlachta od 22. srpna zařazen na místo zástupce celního úřadu pro Pardubický kraj, od 1. září bude pověřen funkcí náměstka pro pátrání. Šlachta nedávno odešel od policie, jelikož nesouhlasil s reorganizací, při které se protimafiánský útvar sloučil s protikorupční policií.

Šlachta přijal nabídku na post náměstka celníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Šlachta dostal nabídku minulý týden od náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, podle které se spolupráce se zkušeným policistou nabízí díky rozšíření kompetencí Celní správy ČR při prošetřování trestných činů. Šlachta si vzal čas na rozmyšlenou do dneška. „Mohu říct pouze to, že jsem nabídku generálního ředitele akceptoval,“ řekl ČTK.

Ve vedení celní správy se tvoří nový tým. Novým šéfem celní správy se stal Milan Poulíček, jehož hlavní prioritou je postavit tým a připravit správu na nové kompetence u hazardu a daní z přidané hodnoty. Předchozí ředitel celníků Petr Kašpar ke konci června rezignoval. Následně odešli i další lidé z vedení celní správy.

K poslednímu červnu opustil funkci také zástupce generálního ředitele pro výkon Vladimír Štainer. Už začátkem června skončil dočasný náměstek František Halás, když mu vypršela doba, po kterou byl funkcí pověřen. Ke konci července pak odešel i náměstek pro ekonomiku Tomáš Pinkas. Na místa náměstků byla vypsána podle Poulíčka výběrová řízení a většina z nich by měla nastoupit od října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…