Slavnému americkému režisérovi tleskali v Moskvě. Odhalil, proč v USA tak nenávidí Edwarda Snowdena

14.09.2016 16:39

„Film doporučuji ke zhlédnutí naprosto všem, zejména pak obyvatelům Spojených států a Evropy,“ prohlásil na moskevské předpremiéře filmu Snowden od světoznámého režiséra Olivera Stona tiskový mluvčí prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

Slavnému americkému režisérovi tleskali v Moskvě. Odhalil, proč v USA tak nenávidí Edwarda Snowdena
Foto: Radim Panenka
Popisek: Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov

Předpremiéra filmu o bývalém agentovi americké CIA Edwardu Snowdenovi svou formou odpovídala tématu nejnovějšího filmu Olivera Stona. V kině „Moskva“ se sešlo mnoho vysoce postavených veřejných činitelů, kteří pohovořili na téma národní bezpečnosti.

Klíčovou postavou na moskevské předpremiéře Stonova filmu byl advokát Anatolij Kučerena, který hájil zájmy bývalého amerického zaměstnance tajných služeb Edwarda Snowdena od prvního dne, kdy přistál na moskevském Šeremetěvově letišti. Kučerena se tak za neúčasti režiséra Stona a hlavního hrdiny Snowdena stal hlavní „hvězdou“ celé akce.

Moskevská předpremiéra nového amerického filmu se uskutečnila ve slavném kině několik dní před tím, než film vstoupí na ruský filmový trh.

Ruský advokát hájící Snowdena Kučerena se stal v Rusku rychle téměř celebritou a o své zkušenosti napsal i knihu s názvem „Čas chobotnice“, na základě které natočil americký režisér svůj film.

„Neustále jsme museli myslet na to, že nemůžeme používat mobilní telefony nebo internet. Psali jsme především na papíry,“ vysvětluje spolupráci se Snowdenem Kučerena.

Režisér Stone v době moskevské předpremiéry představoval svůj nový snímek na filmovém festivalu v kanadském Torontu. O podrobnostech aktuálního přebývání samotného hlavního hrdiny Snowdena se samozřejmě nehovořilo.

Z tohoto důvodu právě advokát Kučerena „odpovídal za celé kino“, píše Kommersant. Mezi čestnými hosty byl například zástupce ředitele Federální agentury pro masovou komunikaci Vladimir Grigorev, zástupce předsedy vlády Sergej Prichodko, ministr kultury Vladimir Medinskij a mnoho představitelů ruského byznysu.

Jako poslední host do kina Moskva zavítal mluvčí prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

„Film doporučuji ke zhlédnutí naprosto všem, zejména pak obyvatelům Spojených států a Evropy,“ prohlásil Putinův mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…