Slavný herec: Soudruzi, zdevastovali jste národ. Šíříte bludy. Ve vašich řadách jsou hlupci. A co ta Semelová?

27.08.2015 8:30

Herce Otakara Brouska znechutily výroky komunistické poslankyně Marty Semelové o Miladě Horákové a o invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa v srpnu 1968. V otevřeném dopise, který zveřejnil portál Svobodné fórum, Brousek nemilosrdně zúčtoval nejenom se Semelovou, kterou by partaj dle jeho názoru měla vyloučit ze svých řad, nýbrž s komunisty jako takovými.

Slavný herec: Soudruzi, zdevastovali jste národ. Šíříte bludy. Ve vašich řadách jsou hlupci. A co ta Semelová?
Foto: red
Popisek: Marta Semelová (KSČM)

Semelová loni v únoru jako host v pořadu ČT24 Hyde Park zpochybnila, že přiznání Horákové ve vykonstruovaném politickém procesu byla vynucená. Odmítla také, že by obsazení Československa v roce 1968 bylo okupací, podle ní šlo o internacionální pomoc. Vasila Biľaka, signatáře zvacího dopisu vojskům Varšavské smlouvy, pak označila za pozitivní postavu československých dějin.

Ze svých výroků se Semelová bude zpovídat začátkem příštího roku před Obvodním soudem pro Prahu 1, před který jí dostala žaloba na ochranu osobnosti z pera zastupitele v Brně-Bohunicích Michala Kincla (TOP 09). Výroky komunistické poslankyně vedle Kincla šokovaly i herce Otakara Brouska, který se rozhodl prostřednictvím Svobodného fóra poslat důrazný vzkaz jak Semelové, tak i celé komunistické straně.

Zdevastovali jste národ

Brousek v otevřeném dopise soudruhům a soudružkám vyjadřuje lítost, že tolik let po sametové revoluci jsou mezi nimi lidé nevzdělaní či vzdělaní hlupci, kteří mohou tvrdit, že třídní nenávist, která po druhé světové válce zavládla v naší republice, tu vlastně nebyla, že lidé, kteří nasazovali v boji s totalitou život, či ho dokonce ztratili nebo obětovali, byli kriminálníky a zasloužili si smrt oběšením nebo doživotní vězení.

Tito komunisté dle jeho názoru šíří bludy, které vznikly v dobách stalinistických a přispěly k likvidaci demokracie, zničení hospodářství, školství, morálky a hlavně rodin a rodinných hospodářství i živností, a navrch v nich vychovávají i své potomky. Tyto bludy přitom dle něj pomohly vymazat z paměti národa jména, která byla zárukou morálky, duchovní síly a demokracie. „Zdevastovali jste tento národ a tuto zem a bude trvat předlouho, než se narovnají vztahy, morálka, etika a myšlení většiny lidí naší maličké země,“ vyčítá herec komunistům.

„Kdo seje vítr, sklízí bouři. A v tom teď žijeme. Krade se dále, lež je standard, děti nenávidí rodiče, pracovat se nevyplácí, a tím, že jste zabili Boha, je dovoleno vše. Rozorali jste nejenom meze, ale ducha a myšlení celého národa. Máte na svědomí i dnešní realitu. Uvědomte si to. A chovejte se podle toho. Přestaňte lhát a hájit své vlastní pofiderní zájmy,“ vyzývá Brousek komunistickou partaj.

Semelová ven!

Marta Semelová dle jeho názoru zamrzla v padesátých letech a v tehdejší rétorice a myšlení, a proto nepatří jen před soud, nýbrž rovnou mimo veřejný život. KSČM by prý tudíž měla veřejně odsoudit její výroky a k tomu se distancovat od zvěrstev, která KSČ provozovala od roku 1945 v naší zemi. Včetně odsouzení okupace (internacionální pomoci) v roce 1968. „Pak bych možná přistoupil i na ten fakt, že jste jedna z parlamentních stran,“ připouští Brousek.

Plné znění Brouskova dopisu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…