Sobotka chce jako náměstka pro sport někdejšího poslance Hulinského

17.01.2014 7:15

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na post náměstka ministra školství pro sport prosazuje někdejšího poslance, pražského zastupitele a člena ÚVV ČSSD Petra Hulinského. S informací přišlo Právo.

Sobotka chce jako náměstka pro sport někdejšího poslance Hulinského
Foto: archiv redakce
Popisek: Petr Hulinský (ČSSD)

„Petr Hulinský se sportu celoživotně věnuje a ve stínové vládě sociální demokracie zastával funkci ministra pro sport. Domnívám se, že je pro tuto funkci velmi dobře připraven,“ řekl Právu Sobotka a dodal, že „pro sportovní prostředí by jeho angažmá mohlo být dobrou zprávou. V konečné fázi to ale bude rozhodnutí ministra školství“.

Sám Hulinský, jenž patří k zakladatelům bojového sportu taekwondo v Česku, rovněž je místopředsedou Českého svazu taekwondo, ale o svém angažmá nechtěl mluvit.

Podle informací Práva původně Sobotka počítal s Hulinským coby ministrem pro sport, jenže proti zřízení takového resortu se údajně postavil předseda ANO Andrej Babiš. Předseda ČSSD poté přiznal, že se jeho strana post ministra pro sport pokoušela vyjednat. „O zřízení resortu jsme uvažovali, ale nakonec jsme se dohodli jinak,“ řekl Právu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…