Sobotka definitivně ukázal, čí je loutkou. Petr Hájek odhaluje vazby, které vedly k nejnovějšímu útoku na prezidenta. V hlavní roli Zdeněk Bakala

20.11.2015 22:10

Petr Hájek na svém serveru Protiproud nešetřil premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Proč? Protože premiér kritizoval prezidenta Zemana, čímž se zařadil po bok Pražské kavárny a údajně definitivně ukázal, že je jen loutkou v rukách Bruselu. Občané ale naštěstí mají volební právo, takže mu to v příštích volbách mohou spočítat. V tuto chvíli prý Sobotka hraje užitečného idiota Pražské kavárně.

Sobotka definitivně ukázal, čí je loutkou. Petr Hájek odhaluje vazby, které vedly k nejnovějšímu útoku na prezidenta. V hlavní roli Zdeněk Bakala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Začal další masivní útok na prezidenta Zemana a to z tradičních míst – z České televize a z impéria Zdeňka Bakaly, jehož představitelé mají dveře do ČT otevřené a dostávají tam velký prostor. Právě Hospodářské noviny a Respekt spustily kanonádu na prezidenta Zemana za to, že se postavil po bok Martina Konvičky a dalších politiků, kteří varují před islámem jako nebezpečnou ideologií.

„Zdeněk Bakala byl hlavní ‚peněženkou‘ Václava Havla – ostatně jen kvůli němu koupil od knížete Karla skomírající Respekt. Redaktoři tohoto plátku (prodává se v podstatě jen v Praze) a jejich kolegové z HN mají v ČT své ‚odvelené pracoviště‘. Jsou chvíle, kdy například takové havlovsky ráčkující Šídlo (Jindřich z HN) a jeho redakční kolegové v podstatě neslezou z ‚veřejnoprávní‘ obrazovky (tuhle se tam už Šídlo vyjadřovalo i ke sportovním aktualitám),“ míní autor.

Tomuto proudu se následně dostalo podpory i z nečekaných míst, od premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Ten se až dosud snažil vyvažovat mezi dvěma křídly v ČSSD. Hájek mluví o křídlu pravém a křídlu falešném. Pravé křídlo reprezentuje ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier, který by uprchlíky vítal ve velkém. Falešné křídlo reprezentuje ministr vnitra Milan Chovanec, který naoko hraje zlého muže vůči uprchlíkům, aby neodradil příliš mnoho voličů. V jednu chvíli se ale obě křídla spojila. Stalo se tak v okamžiku, kdy se i tradiční spojenec prezidenta Zemana v ČSSD Jaroslav Foldyna postavil proti hlavě státu.

„A to rozhodlo. Teprve to byl signál pro notorického zbabělce Sobotkova typu, že se může odhodlat vystřelit proti Hradu. Jenže ani on nejspíš nedocenil, co tím v médiích rozpoutá. A je tak jen otázka, jak brzy bude své ‚odvahy‘ litovat,“ míní Hájek.

Ale proč se lekl právě Foldyna? Protože na mítinku prezidenta Zemana neviděl tradiční voliče ČSSD, ale odlišně smýšlející mladé lidi.

Celý text naleznete zde

Sobotka Bakalovo impérium podpořil, protože má strach. Strach, že se provalí citlivá kauza OKD. Jenže vděku se za to od Pražské kavárny nedočká. „Je jí trochu eklhaft, jako skoro každému. Použije ho jen jako užitečného idiota, beranidlo proti hradní tvrzi, která se tak ale současně stává posledním pevným bodem veřejnosti, na kterou už vítačské manipulace mainstreamu nezabírají, protože ví, že jí jde o krk,“ doplňuje Hájek. A tak jako Pražská kavárna odhodí Sobotku, odhodí také Foldynu. V tuto chvíli tito pánové hrají jen roli "užitečných idiotů".

Autor má za to, že Zeman je posledním pevným pilířem společnosti, který brání tomu, aby TOP 09 Karla Schwarzenberga, a teď už i ČSSD, rozvrátily naši kulturu za pomoci uprchlíků tak, abychom byli povolnější vůči Berlínu a Bruselu.

Ale pozor, navzdory všem těmto snahám se ukazuje, že důvěra v prezidenta, i strach z uprchlíků, ve společnosti rostou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…