Sobotka u Babiše ukončí bilanční návštěvy na ministerstvech

07.08.2014 6:02

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes setkáním s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) ukončí sérii bilančních návštěv jednotlivých ministerstev. Předtím se sejde s místopředsedou vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlem Bělobrádkem (KDU-ČSL). Návštěvy resortů premiér zahájil před měsícem na ministerstvu kultury.

Sobotka u Babiše ukončí bilanční návštěvy na ministerstvech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš a Bohuslav Sobotka

"Budeme debatovat o aktivních krocích, které MF připravuje v boji proti daňovým únikům. Určitě budeme mluvit o přípravě státního rozpočtu a i s ohledem na aktuální vývoj ekonomiky, který je velmi pozitivní," uvedl ve středu premiér Bohuslav Sobotka.

Babiš by chtěl premiéra rovněž informovat o spolupráci s legislativní radou vlády a úřadem vlády. Rovněž bych chtěl Sobotku požádat o podporu při boji s hazardem, především kvízomaty. Ty jsou totiž podle Babiše jen způsobem, jak obejít loterijní zákona.

Ministr financí by chtěl také získat podporu premiéra ohledně doplňování dat do Centrálního registru administrativních budov (CRAB), do kterého ještě ne všechny ministerstva dodala kompletní údaje.

Jednat se bude i o rozpočetu pro vědu

S Bělobrádkem bude premiér naopak debatovat o situaci ve výzkumu. Aktuálně se řeší, zda bude vůbec možné financovat všech čtyřicet nových výzkumných center, která v posledních letech díky evropských dotacím v Česku vznikla.

Jednat se bude zřejmě i o rozpočetu pro vědu. Vědci by mohli dostat přidáno o 900 milionů navíc. Současný rozpočet na výzkum činí zhruba 26,5 miliardy. Ve skutečnosti by ale výzkum potřeboval mnohem víc.

Bělobrádek se setká se Sobotkou v nové budově Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd ČR, která stála více než miliardu korun. Ústav byl ale schopen díky příjmům z patentů stavbu i rekonstrukci vědeckého areálu financovat z vlastních zdrojů a bez dotací.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…