Sobotkův průšvih s OKD: Noviny vynesly zásadní výsledek policejního vyšetřování

11.04.2014 10:36

Dnešní MF Dnes tvrdí, že přináší další důkaz o tom, jak český stát v kauze OKD údajně obelhal Brusel. Evropská komise totiž v roce 2011 posvětila privatizaci OKD za 4,1 miliardy korun mimo jiné i na základě informací dodaných nyní obviněným znalcem Rudolfem Douchou.

Sobotkův průšvih s OKD: Noviny vynesly zásadní výsledek policejního vyšetřování
Foto: OKD
Popisek: OKD

Anketa

Co soudíte o skandálu kolem privatizace OKD ve vztahu k premiéru Sobotkovi?

hlasovalo: 8046 lidí

Doucha podle listu v roce 2004 ocenil pro stát 45,88 % akcií OKD na pouhé 2,08 miliardy korun. „Policie při rozsáhlém vyšetřování dokladovala, že tato částka nezohledňovala hodnotu OKD a Douchu obvinila z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku,“ napsal list.

Podle něj se v obvinění mimo jiné píše, že Doucha zcela opominul hodnotu 20 dceřiných společností, která činila dle závěrů policie pět miliard. Opomněl prý též zahrnout do ocenění část majetku OKD, představovanou hotelovými, rekreačními a zdravotnickými zařízeními v hodnotě 200 milionů korun. A při stanovování hodnoty 43 759 bytů měl vycházet z neověřených informací.

List také upozorňuje na to, že ústav NOVOTA jen několik měsíců po privatizaci OKD stanovil cenu státního podílu na 10,3 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…