Soud se bude opět zabývat kauzou zveřejnění odměn Jany Nagyové

29.04.2014 5:56

Pražský městský soud dnes projedná kauzu zveřejnění odměn bývalé šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečase (ODS) a jeho nynější manželky Jany Nagyové. Obžaloba v této souvislosti viní z neoprávněného nakládání s osobními údaji někdejšího ředitele civilní rozvědky Karla Randáka a někdejší zaměstnankyni Úřadu vlády Lenku Pikorovou. Obvodní soud je zprostil viny, žalobkyně se však proti tomu na místě odvolala.

Soud se bude opět zabývat kauzou zveřejnění odměn Jany Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Obžaloba tvrdí, že Randák s Pikorovou závažným způsobem zasáhli do soukromí a osobního života Nagyové. Pikorová, která pracovala jako asistentka Nagyové a mimo jiné přebírala její výplatní pásky, dala prý v roce 2011 dvě z těchto pásek členovi správní rady protikorupčního fondu Randákovi za účelem jejich zveřejnění v médiích. Randák údajně dokumenty předal internetovému deníku Insider.

Z dokumentů vyplynulo, že současná Nečasova manželka dostávala statisícové odměny. Jen za rok 2011 činily tyto odměny 1,22 milionu korun. Obvodní soud pro Prahu 1 loni v říjnu konstatoval, že skutek popsaný v obžalobě není trestným činem a dokonce ani přestupkem.

Tehdejší spekulace médií o mileneckém vztahu s Nagyovou ženatý Nečas popíral. Po pádu jeho vlády se ale rozvedl a s Nagyovou se oženil. Manželé v současnosti čelí společně s někdejším náměstkem ministra zemědělství Romanem Bočkem obvinění v případu údajného uplácení trojice exposlanců ODS. Nagyová navíc figuruje i v kauze údajného zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy někdejší ženy Radky a v případu údajného úniku utajovaných skutečností z Bezpečnostní informační služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…