Soud v Písku projedná zametání pod koberec přestupku „kmotra“ Dlouhého

02.04.2012 21:59

Okresní soud v Písku projedná případ tří lidí, kteří údajně zametli pod koberec dopravní přestupek jihočeského podnikatele a člena ODS Pavla Dlouhého. Ten byl podle informací médií přistižen, jak jel rychlostí 140 kilometrů za hodinu v místech s devadesátkou.

Soud v Písku projedná zametání pod koberec přestupku „kmotra“ Dlouhého
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Tři lidé jsou podezřelí z toho, že pomohli skrýt přestupek vlivného podnikatele z jižních Čech Pavla Dlouhého. Dlouhý byl podle médií přistižen, jak na místech s devadesátkou jeden rychlostí 140 kilometrů za hodinu.

Úřady ale nakonec nestihly přestupek vyřídit do jednoho roku, pak to však nebylo možné. Dlouhý díky tomu unikl postihu. Jeho případ údajně zametli pod koberec bývalý vedoucí dopravního inspektorátu jihočeského krajského policejního ředitelství Václav Vališ a dva pracovníci městského úřadu v Písku Dana Martincová a František Rychlík.

Server Týden.cz zveřejnil, že Vališ se obrátil na svého známého Rychlíka a přimlouval se za podnikatele. "Vališ Rychlíkovi sliboval, že když člen širšího vedení ODS Dlouhý nepřijde o řidičský průkaz, dostane 'na tabáček' nebo může přijet do hlubocké obory zastřílet si na zvěřinu," napsal server.

Dlouhý však nebyl obviněn. "Nebyly shromážděny takové důkazy, které by odůvodňovaly zahájení trestního stíhání vůči této osobě," vysvětlila mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Případ nyní projedná Okresní soud v Písku. Rozhodl o tom Vrchní soud v Praze, který tak vyhověl návrhu Obvodního soudu pro Prahu 1, ke kterému státní zastupitelství původně podalo obžalobu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…