Soudruh StBák Babiš má všechno v rukou. Euro nás zbaví úplně všeho. V rozhlasové debatě si notovali Sládek s Cibulkou

11.10.2017 18:30

Předseda Občané 2011 Ludvík Adámek, Miroslav Sládek za republikány, předseda hnutí Volte pravý blok Petr Cibulka, Vladimír Havel Šedivý z Unie H.A.V.E.L. a předseda hnutí Sportovci Vlastimil Sehnal se sešli k předvolební debatě v Českém rozhlase. Pánové Sládek a Cibulka neváhali používat velmi provokativní výroky. Cibulka ze všeho vinil ruské tajné služby. I z vysokých cen másla v Česku. Sládek konstatoval, že za vysoké ceny másla může šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Soudruh StBák Babiš má všechno v rukou. Euro nás zbaví úplně všeho. V rozhlasové debatě si notovali Sládek s Cibulkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Sládek si v úvodu pořadu postěžoval, že všichni ostatní politici vykrádají jeho program. Největším vykradačem je prý předseda SPD Tomio Okamura. „Zvláště ovšem v tom vyniká ten orientální obhájce českých zájmů,“ smál se Sládek Okamurovi. Poznamenal také, že od počátku 90. let poukazuje na problémy této země a dnes se údajně ukazuje, že měl vždy pravdu.  

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Cibulka konstatoval, že proruská BIS se snažila jeho stranu poškodit tím, že zrušili jejich internetové stránky.

Podle Sládka může za vysoké ceny másla v Česku Babiš. „Soudruh StBák Babiš to má všechno v rukou a to je problém, protože tam, kde je monopol, tak si může diktovat ceny,“ rozčiloval se Sládek. Babiš podle jeho názoru může za vysoké ceny másla a ještě nám údajně vozí odpad ze Západu, který vydává např. za kvalitní šunku.

Cibulka to viděl velmi podobně, byť začal z trochu jiného konce. „Já bych navrhl délku tkaniček v Evropské unii, tohle tady ještě nebylo,“ kroutil hlavou Cibulka. Posléze z vysokých cen másla obvinil ruské tajné služby. Stát kryje zlodějnu proti vlastním občanům, kdy monopoly diktují astronomické ceny občanům. Za těmi potravinářskými řetězci stojí ruské tajné služby. Stát by tu měl být od toho, aby kontroloval kvalitu potravin. Ale tenhle zločinecký režim se na to vykašlal,“ rozohňoval se host.

Také končící premiér Bohuslav Sobotka je podle Cibulky ruským agentem.

Ruské tajné služby stojí podle Cibulky i za referendem ve španělském Katalánsku.

Pánové Adámek, Šedivý a Sehnal označili ceny másla za okrajový problém. Vláda by podle hostů měla řešit jiné věci.

Když se dostal ke slovu znovu Sládek, poznamenal, že Slovensko pomalu zaniká, protože po oddělení od Československa je poměrně bezvýznamné. To, že Slováci přijali euro, není podle Sládka důležité. Kdyby Britové kdysi přijali euro, prý by se Británie stala otrokem Evropské unie a už by se z tohoto společenství nikdy nedostala.    

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Pánové poté přešli na otázku přijetí eura v Česku. Adámek euro odmítl, stejně jako odmítl celou EU, protože EU nás údajně nechrání před migranty. My prý potřebujeme chránit své hranice a náš sociální systém před migranty. „To euro kdybychom přijali, tak bychom museli ručit ještě za dluhy Řecka nebo Itálie a nevím proč, my jsme ty dluhy neudělali,“ rozčiloval se Adámek.

Cibulka byl ještě tvrdší. Euro je podle jeho názoru marxistickým projektem. „Euro je zločinecká manipulace, tak nás zbavit už úplně všeho. Tady není svoboda, tady není demokracie. Ukažte mi jedinou oblast, která je určována názorem občanů, nenajdete takovou oblast,“ rozpaloval se host s tím, že si roky přál, „aby se Evropská unie změnila po vzoru Švýcarska, ale pokud se tak nestane, tak bych řekl to, co tvrdí agenti KGB, že je třeba vystoupit z Evropské unie,“ řekl Cibulka

Sládek byl stejně nekompromisní. „Evropská komise připomíná Kafkův zámek. Evropskou komisi nikdo nevolil, ale přicházejí z ní příkazy, které se musí dodržovat a když je někdo nedodržuje, tak přijdou drakonické tresty,“ poznamenal.  

V druhé polovině rozhovoru se většina  pánů shodla na tom, že současnou koaliční vládu ČSSD, ANO a KDU-ČSL není za co pochválit. Podle Sládka bude ale ta příští vláda ještě horší, až se premiérem stane Andrej Babiš. A jeden člověk prý bude schopen udělat leccos, aby se stal členem vlády. „Ten člověk je schopen a ochoten prodat za křeslo ve vládě urnu vlastní matky. Já ho nechci jmenovat, ale je to ten pan T.O.,“ uvedl Sládek pravděpodobně v narážce na Tomia Okamuru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…