Spor v Liberálním institutu. Ševčík vyloučen za nepřijatelné jednání, on hovoří o dětinské mstě

04.04.2016 20:22

Bývalý ředitel Liberálního institutu Miroslav Ševčík byl na základě rozhodnutí správní rady vyloučen z institutu. Podle tiskové zprávy se provinil nepřijatelným jednáním, jež bylo v rozporu jak s principy liberalismu, tak i se zásadami slušného chování. Ševčík, který institut spoluzakládal, hovoří o dětinské mstě. Informaci přináší server Echo24.cz.

Spor v Liberálním institutu. Ševčík vyloučen za nepřijatelné jednání, on hovoří o dětinské mstě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Ševčík

Rada institutu se shodla na tom, že Ševčík v posledních letech poškozoval dobré jméno institutu a na jeho činnosti se aktivně nepodílel. Podle předsedy správní rady Davida Lipky došlo i k distancu od Ševčíkova jednání. Ševčík pro server Echo24.cz mimo jiné uvedl, že se proti vyloučení hodlá bránit všemi právními prostředky.

Původní text ZDE.

„Mé takzvané vyloučení z Liberálního institutu je pouze osobní, dětinskou a ve svém důsledku naprosto marginální mstou Jiřího Schwarze, Davida Lipky a Petra Koblovského, která podle mého názoru nestojí za reakci ve veřejném prostoru,“ uvedl. 

„Liberální institut je nyní ovládán osobami, které se ho zmocnily na základě zfalšovaného seznamu členů, se kterým prokazatelně manipuloval Jiří Schwarz, nyní ze soukromé vysoké školy CEVRO INSTITUT,“ dodal Ševčík, který je nyní děkanem Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické. 

Současný ředitel institutu Petr Koblovský rozhodnutí správní rady vítá. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…