Studenti? Advokát se vysmál včerejší akci na Albertově

23.11.2015 7:14

Tvrzení většiny médií, že v neděli proběhla na pražském Albertově studentská akce, v lehce ironickém duchu zpochybňuje advokát Karol Hrádela.

Studenti? Advokát se vysmál včerejší akci na Albertově
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Anketa

Líbilo se vám, jak si studenti, politici, rektoři a jiní občané 22. listopadu připomněli 17. listopad?

4%
92%
hlasovalo: 13111 lidí

Na svém facebookovém profilu napsal, že pokud je pravda tvrzení novin a televize, že včerejší akce na Albertově byla akcí studentů, pak se velmi raduje, kolik lidí různého věku v České republice studuje. Stačí se prý podívat na fotografie, které jsou zveřejněny. „Lituji, že nemám mezi svými studenty tolik starších studentů. Blahopřeji těm školám, které dokáží zapojit do řad studentů i starší generaci. Raduji se zároveň i z toho, kolik malých dětí již v České republice studuje. Zahraniční tisk o tom velkém úspěchu vůbec nepíše, asi aby nám v zahraničí nezáviděli,“ píše ironicky.

Na údajně nepolitické akci byl předseda pražské ODS i místopředseda ODS

Poukázal na to, že na údajně nepolitické akci byly přítomny tři dcery předsedy pražské ODS, přičemž čtvrtá dcera se účastnila dokonce v kočárku.

Hrádela zpochybnil také nepolitičnost celé akce: „Zároveň mne velmi těší, že se nejednalo o politickou akci a o snahu manipulovat se studenty a vyvolávat nepokoje. O tom nás zajisté dokáže v případě teoreticky možných pochybností přesvědčit emeritní rektor Masarykovy univerzity a předseda ODS, významný politolog, profesor Petr Fiala, jehož bývalý prorektor a stávající rektor této školy, docent muzikologie Mikuláš Bek byl jedním z hlavních řečníků,“ upozornil advokát na zajímavá fakta.

Poukázal na to, že celé akce se účastnil též místopředseda ODS Martin Kupka. „K politickému manipulování se studenty a s veřejností by se určitě vysokoškolští pedagogové nepropůjčili,“ podotkl Hrádela opět ironicky.

Čí zásluhou je vlastně na Albertově pamětní deska?

Ptá se také, proč vlastně studenti nešli na Albertov poté, co tam skončila 17.listopadu předem ohlášená akce, čímž zřejmě myslel akci Bloku proti islámu.

Upozornil také na to, kdo zabezpečil, že vůbec na Albertově je pamětní deska na památku studentů, ke které studenti chtěli položit květiny.

„Byli to studenti a vysoké školy či někdo jiný, kdo si váží památky studentů? Nebyl to snad ten, kdo byl loni terčem vajíčkového útoku, když s představiteli dalších zemí odhaloval pamětní desku?“ Upozornil tak, že se vůbec nepřipomíná, čí zásluhou pamětní deska na Albertově vůbec je.

„Jsem z toho dnešního nepolitického Albertova nějak zmatený,“ dodal Hrádela.

Celý text Karola Hrádely na jeho facebookovém profilu:

Nevím, co si mám o dnešní akci na Albertově myslet. Noviny píší a televize hlásí, že se jedná o akci studentů. Je-li to tak, tak se velmi raduji, kolik lidí různého věku v České republice studuje. Stačí se podívat na fotografie, které jsou zveřejněné.

Lituji, že nemám mezi svými studenty tolik starších studentů. Blahopřeji těm školám, které dokáží zapojit do řad studentů i starší generaci. Raduji se zároveň i z toho, kolik malých dětí již v České republice studuje. Zahraniční tisk o tom velkém úspěchu vůbec nepíše, asi aby nám v zahraničí nezáviděli. Přítomnost tří krásných dcer a čtvrté dokonce v kočárku s předsedou pražské ODS na nepolitické akci nás může jenom těšit. Tolik velmi mladých lidí, dalo by se říci dokonce dětí, u nás studuje a jako studenti se účastnící nepolitické studentské akce. Nikdy mne nenapadlo, kolik těch mladých studentů je.

Zároveň mne velmi těší, že se nejednalo o politickou akci a o snahu manipulovat se studenty a vyvolávat nepokoje. O tom nás zajisté dokáže v případě teoreticky možných pochybností přesvědčit emeritní rektor Masarykovy univerzity a předseda ODS významný politolog profesor Petr Fiala, jehož bývalý prorektor a stávající rektor této školy, docent muzikologie Mikuláš Bek, byl jedním z hlavních řečníků. Jsem si jist, že místopředseda ODS Martin Kupka, který se též akce zúčastnil, jej o nepolitickém charakteru akce dokáže ubezpečit. K politickému manipulování se studenty a s veřejností by se určitě vysokoškolští pedagogové nepropůjčili.

Kromě nesmírné radosti mne však akce naplňuje hlubokým smutkem. Je ostudou, že cizích vlajek jsem na fotografiích napočítal více, než vlajek českých. To studenti mají k symbolům naší vlasti méně výrazný vztah než ti, co tam byli 17.11.? Otázka pak vyvolává i další otázku: A proč vlastně studenti nešli na Albertov poté, co tam skončila předem ohlášená akce? A kdo zabezpečil, že vůbec na Albertově je pamětní deska, na památku studentů, ke které studenti chtěli položit květiny? Byli to studenti a vysoké školy či někdo jiný, kdo si váží památky studentů? Nebyl to snad ten, kdo byl loni terčem vajíčkového útoku, když s představiteli dalších zemí odhaloval pamětní desku.? Chápu, že se podobné mezinárodní ostudy při zneužití státního svátku mnozí báli. Já jsem se osobně bál i toho, aby akci nenarušili někteří „svlékači“ či někdo ze známé zahraniční umělecké skupiny, která pohrdá historickou pamětí národa a náboženským cítěním svých krajanů. Dost jsem byl vyděšen, když jsem jednoho z nich, pokud jsem jej na fotografii zveřejněnou na internetu dobře identifikoval, uviděl mezi studenty, kteří se nedostali na akci 17.11. Co kdyby se začal zbytečně odhalovat i dnes? Co když by narušil studentskou akci? Ukazoval by na svém břichu zase v angličtině slovo vrah., což v nynější situaci, kdy se vraždí nevinné osoby, by mohlo chudáky studenty vyděsit?

Jsem z toho dnešního nepolitického Albertova nějak zmatený.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…