Studenti si vzali na hlavu sombréro a čelí za to vyšetřování. Neuvěříte, co všechno je na amerických univerzitách možné

26.05.2016 15:51

Politická korektnost není americkým univerzitám cizí. Ne však tak, jak ji známe u nás. Není tomu totiž tak dlouho, co na univerzitním kampusu v Maine proběhla studentská párty, při které studenti pili tequilu a na hlavách nosili malá sombréra. A univerzita následně nabídla poradenství všem studentům, kteří si z toho mohli odnést trauma. Informuje The Independent.

Studenti si vzali na hlavu sombréro a čelí za to vyšetřování. Neuvěříte, co všechno je na amerických univerzitách možné
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

Univerzita nabídla studentům „raněným a dotčeným“ skupinou jiných slavících studentů v malých sombrérech odborné poradenství, jak se se situací vyrovnat. Bowdoin College ve státě Maine, soukromá škola liberálních umění, se tak stala další z institucí, které se vezou na vlně „cenzurující politické korektnosti“.

Jakmile studenti vyvěsili fotografie párty na sociálních sítích, představitelé školy okamžitě poslali studentům několik e-mailů, ve kterých psali o „vyšetřování možného činu etnické stereotypizace“.

Valné shromáždění studentů následně vydalo prohlášení „solidarity se všemi studenty, kterých se dotkla ‚tequila‘ párty“. Její organizátory pak čekalo disciplinární řízení a ostatním studentům bylo nabídnuto poradenství, „aby jim pomohlo vyrovnat se s emocionálním dopadem párty v miniaturních sombrérech“.

Univerzitní noviny uvedly, že jedna studentka, která organizovala sombrérovou párty, byla potrestána „sociálním vyloučením“ až do března 2017 a byla jí nakázána účast ve „vzdělávacím programu a výcviku aktivního nezúčastněného přihlížejícího“. Byla taktéž vystěhována ze svého pokoje a nesměla se účastnit jarního plesu. Dva členové studentského valného shromáždění, kteří se párty zúčastnili, čelí „obžalovacímu řízení“.

Celý text zde

„Ti studenti se dopustili toho, že znesvětili dojem univerzitních studentů, studentů prvního ročníku z jejich kampusu,“ řekl student Bill De La Rosa, podle kterého by měli být oba dva hříšníci okamžitě odvoláni z valného shromáždění.

„Tyto činy mají následky,“ dodal. Jsou to vůdcové kampusu, kteří byli vybráni a zvoleni, aby reprezentovali studenty. Jejich činy z tohoto týdne to však nedosvědčují,“ dodal.

Jen o tři měsíce dříve nastala obdobná situace na Oberlin College v Ohiu, kde studenti protestovali proti tomu, že jejich jídelna servírovala sushi, což popsali jako „kulturní přivlastňování“, za což je stihl výsměch sociálních sítí.

Podobná situace se udála i na kanadské University of Ottawa, kde došlo k okamžitému zrušení lekcí jógy poté, co si studenti stěžovali, že se jedná o „nepřijatelné přivlastňování nezápadních postupů“.

Kritici tohoto přístupu k politické korektnosti a svobodě slova tvrdí, že studenti univerzit jsou častěji „přehnaně citliví ve vnímání urážek“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…