Švejnar: Biden je tvrdý a akceschopný

16.03.2021 10:56

Ekonom z výzkumného střediska CERGE-EI Jan Švejnar, který zároveň působí na Kolumbijské univerzitě v New Yorku, velmi kladně ve Dvaceti minutách Radiožurnálu zhodnotil nástup Joea Bidena do úřadu amerického prezidenta. Označil jej za „tvrdou a akceschopnou“ hlavu Spojených států.

Švejnar: Biden je tvrdý a akceschopný
Foto: cssd.cz
Popisek: Jan Švejnar

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Nový americký prezident Joe Biden plánuje první velké zvýšení daní ve Spojených státech od roku 1993. V Kongresu prosadil balík záchranných opatření v objemu téměř dvou bilionů dolarů. „Biden prosazuje velice chytrou politiku. Mnozí lidé si nebyli jistí, zda bude dobrý, chytrý a efektivní prezident. Ukazuje se ale, že takový je,“ říká Švejnar.

Libí se mu, že je otevřen spolupráci s republikány. „S republikány mluví, je s nimi ve styku, ale de facto jim říká, najděme společné cíle, spolupracujme, a jestli se nepřidáte, tak to protlačím sám,“ glosuje jeho úřadování Švejnar.

Celý text ZDE.

„Ukazuje razanci, ale nechává dveře otevřené a říká, podívejte se, kolegové, byli jsme spolu desítky let, známe se, přidejte se, jsem připraven. I v tomto balíčku byl ochotný snížit podporu pro nezaměstnané a chudé, odložil zvýšení minimální mzdy. Zval republikány, aby se přidali. Staví to tak, že on je ten, který nechává dveře otevřené a vítá spolupráci,“ poukázal.

„Biden ukazuje, že bude protlačovat to, co považuje za zásadní, ale je ochotný nacházet kompromis. Ukazuje se jako razantní, tvrdý a akceschopný prezident,“ doplnil Švejnar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…