Svět zaplavila epidemie nepřátelství. Neposlouchejte ty falešné proroky, burcuje papež

20.11.2016 10:45

Papež František odsoudil „epidemii nepřátelství", která se podle devětasedmdesátiletého nejvyššího představitele katolické církve šíří po světě. Je třeba ji zastavit. Informuje o tom server britského deníku The Guardian.

Svět zaplavila epidemie nepřátelství. Neposlouchejte ty falešné proroky, burcuje papež
Foto: Archiv
Popisek: Papež František

Nejsou to ani dva týdny, co byl Donald Trump zvolen 45. prezidentem USA. Velkého vítězství dosáhl mimo jiné i proto, že se tvrdě vymezoval proti menšinám. Papež František má za to, že se světem šíří epidemie nenávisti vůči jinakosti. Na adresu samotného Trumpa nejvyšší hlava katolické církve poznamenala, že se nechová jako pravý křesťan, pokud se chystá stavit zeď na hranicích s Mexikem. Epidemie nenávisti se ale projevuje i jinak.

„Z lidí se stávají nepřátelé, protože přišli z daleké země, protože mají odlišné zvyky, protože mají jinou barvu kůže, mluví jiným jazykem nebo pocházejí z jiné společenské třídy. Nepřítelem je pro nás ten, kdo přemýšlí jinak, nebo kdo má odlišnou víru,“ rozzlobil se papež František během vatikánského ceremoniálu v sobotu, na němž jmenoval nové kardinály.

Celý článek najdete zde.

Krátce před americkými volbami varoval lidi, aby nenaslouchali falešným prorokům a nepřikyvovali výstavbě sociálních zdí. Na sobotním ceremoniálu také přiznal, že ani katolická církev nebyla imunní vůči „viru polarizace“. Narážel tím zřejmě na výtku čtyř konzervativních kardinálů vůči papežovi, že se nestaví dost jasně k některým klíčovým morálním otázkám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…