Světová ostuda! Ať se šéfové nového policejního útvaru podívají, kdo reorganizaci na sociálních sítích tleská, píše István Léko

05.08.2016 9:58

Nad tím, že reorganizace policie se 1. srpna stala skutečností, se v dnešních Lidových novinách zamýšlí jejich šéfredaktor István Léko.

Světová ostuda! Ať se šéfové nového policejního útvaru podívají, kdo reorganizaci na sociálních sítích tleská, píše István Léko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Píše, že čeští kmotři a korupčníci mají radost. „Obrovskou. Smějí se a oslavují. Cítí strašnou úlevu. Jejich největší nepřítel Robert Šlachta už není ředitelem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Už nehrozí, že neposlušný plukovník pro ně půjde s brokovnicí. Této temné struktuře nechybí drzost ani teď, Twitter a Facebook jsou plné komentářů, jež vítají, že ÚOOZ je v likvidaci,“ píše Léko.

Uvádí také, že mnoho politiků muselo mít ze Šlachty strach, takže z jeho odstranění budou profitovat i oni. „Teď mohou jít do obojích voleb s naprostým klidem,“ poznamenává šéfredaktor.

Načasování bylo geniální

Skvěle svoji práci odvedli i „mediální dělníci“, kteří byli najati nebo jen naivně podlehli chytré propagandě. „Šlachtu nejdříve zesměšňovali, potom skandalizovali, a nakonec dokonce i kriminalizovali. Ani načasování nemělo chybu. Oznámit reorganizaci policie v létě, když začalo mistrovství Evropy ve fotbale, a zahájit činnost nové centrály těsně před začátkem olympiády byl přímo geniální nápad,“ píše Léko.

Proč Chovancovu kroku tleskají lidé spojení s drsnými kauzami?

Ptá se také, zda šéfové nové policejní centrály navštěvují sociální sítě. Pokud ano, bylo by prý zajímavé vědět, jak se vypořádají s následujícím rozporem: „Jak je možné, že když sociální demokracie, konkrétně její nejsilnější politik Chovanec, rozhodne o reorganizaci policie, budou tomuto kroku na sociálních sítích tleskat lidé spojení s drsnými kauzami, které Šlachtův protimafiánský útvar vyšetřoval? Vždyť je to světový unikát! Světová ostuda!“ rozhořčuje se István Léko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…