Syn Michalákové prý prosil, aby s matkou nemusel být déle než 15 minut

14.10.2015 9:32

Oba synové Evy Michalákové se se svou matkou nemají chuť vídat. S tímto odůvodněním prý letošního 24. září rozhodla norská krajská komise pro sociálně-právní ochranu dětí, že Eva Michaláková má se svými syny Denisem (10) a Davidem (6) zákaz styku. Mladšího syna Michalákové dokonce komise doporučila k adopci.

Syn Michalákové prý prosil, aby s matkou nemusel být déle než 15 minut
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Podle serveru Novinky.cz se v odůvodnění píše, že starší syn Denis se nechce s Evou Michalákovou stýkat: naposledy se viděli v březnu loňského roku. K dalšímu setkávání se ho údajně pokoušeli přesvědčit jak pěstouni, kteří ho mají v péči, tak odbor sociálně-právní ochrany dětí, ale neúspěšně.

Celý text je ZDE

„Denis stanovil při návštěvě sociální pracovnice v rodině pěstounů 12. ledna pět jasných požadavků, které paní Michaláková musí splnit, aby se s ní byl ochoten setkat. Nesmí ho objímat, zdvihat, ptát se, jestli se chce přestěhovat do Česka nebo k ní domů, fotografovat ho a mít s sebou telefon nebo fotoaparát. Matka při setkání 20. ledna na tyto požadavky přistoupila, ale syn se s ní nadále odmítá sejít,“ píše se údajně v rozhodnutí.

„Při další návštěvě sociální pracovnice v rodině pěstounů 27. ledna stanovil Denis další požadavky. Mohl by se s paní Michalákovou sejít, ale maximálně na patnáct minut. Chtěl by, aby ho někdo informoval, až uběhne pět, deset a patnáct minut, a aby pěstouni u toho také byli,“ píše se dále v textu.

Starší syn údajně nechce vidět ani otce

Podle slov komise se Denis nechce stýkat ani s otcem Josephem, kterého Norové na rozdíl od bývalé manželky nezbavili rodičovských práv.

„Denis absolutně trvá na svém odmítání paní Michalákové. Nechce se sejít ani s panem Michalákem a sám k tomu řekl, že se s ním nemusí vidět, protože to řekl nějaký soudce. Jakmile se začne mluvit o styku, tak je chlapec vždy rezignovaný a vykazuje výrazné tělesné reakce,“ píše se v odůvodnění.

I proto komise dospěla k názoru, že zákaz styku s matkou bude pro dítě nejlepší: opřela se o názor psycholožky, podle které zmínky o styku s rodiči u Denise vyvolávají stres a zatěžují ho.

Také mladší chlapec si prý vytvořil silný vztah k pěstounům a Michalákovy nepovažuje za rodiče. „Chlapce prostě paní Michaláková a pan Michalák vůbec nezajímají. Neptá se na ně ani na styk s nimi, ačkoliv každopádně o posledním styku s matkou nelze říci, že by sám o sobě byl nepříznivý,“ píše se prý ve zprávě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…