TOP 09 zakázali poutač. Kvůli terorismu

09.09.2016 7:56

Na Kladně mají strach z terorismu. Tento strach je dokonce tak významný, že TOP 09 zakázali předvolební reklamní stojan s odůvodněním, že by do něj teoreticky bylo možné uložit bombu. Podobné reklamní stojany přitom používají před krajskými a senátními volbami skoro všechny strany v desítkách měst a obcí po celé České republice.

TOP 09 zakázali poutač. Kvůli terorismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

TOP 09 má problém. Alespoň v Kladně. Tamní magistrát má totiž pocit, že by do jejího předvolebního reklamního stojanu mohl kdosi uložit bombu, takže bude lepší ho zakázat. Informuje o tom páteční deník Právo. Místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová ovšem dává najevo, že si to nenechá líbit.

„My jsme tam měli stojan, který máme v desítkách měst po republice, a přišel nám naprosto nehorázný dopis z kladenského magistrátu, který říká, že nám zakazují, aby tam konstrukce byla kvůli ochraně měkkých cílů,“ postěžovala si dáma. V dopise se píše, že reklamní uzavřený trojhran může být použit k umístění zařízení, které může ohrozit lidské životy, což je nepřijatelné na místech s vyšší koncentrací lidí.

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

Petr Soudek kandidující za TOP 09 v krajských volbách v tomto kraji si posteskl nad tím, že strana sice podala protest, ale magistrát si zřejmě dá s odpovědí na čas a odpoví pravděpodobně až po volbách. Mluvčí magistrátu Ladislav Pavlík však odmítá, že by šlo o politický útok na TOP 09. „To se netýká jen TOP 09, ale všech podobných reklamních stojanů tohoto formátu. Místa, kde jsou zakázány, jsou vytipována pracovní skupinou pro měkké cíle. Místa byla vytipována jako riziková z hlediska bezpečnosti,“ oponoval mluvčí magistrátu.

To ovšem není jediný případ, kdy TOP 09 někdo v Kladně zakázal určitou činnost. Soudek, který inicioval také petici za zákaz hazardu ve městě, si postěžoval, že si postavil stánek poblíž místa, kde se konala jedna kulturní akce, ale z místa byli vykázáni policií. Představitelé města ve složení Volby pro Kladno, ANO a komunistů však odmítají, že by šlo o nějaký druh šikany. Znovu se dovolávají nutnosti dbát na bezpečnost v místě, kde se schází větší množství občanů. Stánek si prý mohou odpůrci hazardu postavit tam, kde nebude představovat potenciální hrozbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …