Tajemník, tři asistenti, desítky funkcí a syn ve vedení juniorky ANO. Další z Babišových věrných ukázal, že líp už se má

29.07.2015 18:00

Bude líp, hlásalo hnutí ANO v několika volbách. U některých volených zastupitelů to ovšem dávno neplatí. Líp už se očividně mají. ParlamentníListy.cz v posledních týdnech získaly řadu informací zejména z oblastí hnutí v západních Čechách, nejčastěji narážely na jméno místopředsedy ANO Jana Volného. V drtivé většině šlo o negativní zkušenosti.

Tajemník, tři asistenti, desítky funkcí a syn ve vedení juniorky ANO. Další z Babišových věrných ukázal, že líp už se má
Foto: ANO
Popisek: Jan Volný

Ačkoli doposud nezačala kampaň do krajských voleb, vypadá to, že boj uvnitř hnutí dávno probíhá. Když se naše redakce ptala několika členů na dění v Karlovarském kraji, obvyklá odpověď byla lakonická: neděje se nic. Postupem času však několik významnějších zastupitelů ANO uvedlo, že bychom se měli věnovat spíše Plzni, konkrétně pak místopředsedovi Janu Volnému. O něm se toho příliš neví. Jak nám však sdělili výše zmínění členové hnutí, jde o zajímavou postavu.

Jan Volný je poslancem, místopředsedou hnutí, ale rovněž krajským předsedou v Plzeňském kraji. "Víte, že si obsazuje všechny funkce, kam může, tam si sedne? A kolik toho má ve sněmovně, to víte?" řekl naší redakci jeden ze členů ANO. ParlametníListy.cz se tak pokusily dát dohromady alespoň to, co se oficiálně ví.

Jan Volný má jako muž mnoha profesí hned tři asistenty v Poslanecké sněmovně (Babiš jednoho). V rámci kraje pak pod něj spadá mimo jiné tajemník Jan Marek. Ansámbl hodný ministra… A ony funkce? Rozpočtový výbor, člen, místopředseda. Totéž v zemědělském výboru. Dodejme, že Volný je vystudovaným zootechnikem. Rozumí ale i dalším věcem, jelikož ho najdeme v podvýboru pro daně, cla a loterie, kde je předsedou, pak taky v podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství anebo v podvýboru pro potravinářství a veterinární činnost. V rámci meziparlamentních skupin se pak nachází v delegacích pro státy jako Izrael, Indonésie, Myanmar či Filipíny.

Zajímavé je, že takto extrémně výkonný politik nemá ani webové stránky, ani nerozesílá tiskové zprávy, a když se volič podívá do sekce "makáme" v hnutí ANO, nenajde za poslední dobu jediný výstup. Prostě nic. Mimochodem, jeho Facebook, který ANO běžně používá, zaznamenal čtrnáct přátel, jednu fotografii s rackem a poslední příspěvek z roku 2012. Odkud všechny pozice vznikly? Podle námi dobře informovaného insidera z Babišova okolí jde o "Faltýnkova muže pro oblast dopravy, který měl s Ferancem řešit různé personální a obchodní záležitosti".

Perlička závěrem. Ve stopách úspěšného otce začal kráčet i jeho syn. Je místopředsedou party zvané mladé ANO. A bude líp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…