Tajemství vlivné rodiny. Kennedy pobouřil otevřenou zpovědí

06.10.2015 21:13

Rodinnou roztržku dnes vyvolala nová kniha Patricka Kennedyho, příslušníka slavného amerického rodu, který provázel Spojené státy politickými zvraty velké části 20. století. Memoáry nazvané výmluvně "Společný boj: Soukromá výprava do minulosti a budoucnosti duševních chorob a závislostí" je osobní zpovědí odhalující rodinná tajemství, o nichž se obvykle na veřejnosti nemluví. Kniha vyšla v USA v pondělí.

Tajemství vlivné rodiny. Kennedy pobouřil otevřenou zpovědí
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Osmačtyřicetiletý autor je synem někdejšího senátora Edwarda Kennedyho a synovcem prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, zavražděného v roce 1963, a senátora Roberta Kennedyho, jehož potkal stejný osud v roce 1968. Sám Patrick Kennedy je bývalým poslancem Sněmovny reprezentantů za stát Rhode Island, z politického života odešel před pěti lety, rok po otcově smrti.

Rodina Kennedyů dnes skandální publikaci odsoudila

Ve své knize Patrick Kennedy otevřeně hovoří o svých duševních problémech vyvolaných bipolární afektivní poruchou, která se projevuje prudkými výkyvy nálad a impulsivní agresivitou. Rozepisuje se také o své závislosti na alkoholu, kokainu a lécích. Detailně čtenáře informuje o alkoholismu své matky Joan a vyznává se z přesvědčení, že jeho otec Edward byl rovněž alkoholik, který se snažil bojovat s posttraumatickou stresovou poruchou vyvolanou vraždami svých dvou slavných bratrů.

Rodina Kennedyů dnes skandální publikaci odsoudila. Joan Kennedyová, Patrickova matka, se podle agentury AP k publikaci nechce znát, přestože prý synovi některé informace sama poskytla. "Nevěděla jsem, že Patrick knihu chystá a ani jsem mu nepomáhala. Výtisk jsem nedostala, knihu jsem neviděla a ani nečetla," vzkázala novinářům prostřednictvím své právní zástupkyně. Edward Kennedy mladší, Patrickův bratr, označil memoáry za "nepřesné a nespravedlivé, zavádějící a zraňující".

Patrick Kennedy svou knihu obhajuje. Tvrdí, že svou rodinu ctí, ale považuje za důležité hovořit otevřeně o problémech, s nimiž se potýká. "Moje rodina nechce mít nic společného s psychickými poruchami. To mnoho vypovídá o stigmatech a hanbě, která tyto záležitosti doprovází," řekl dnes ve vysílání televize MSNBC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…