Tak nejen Sobotka. Osobní mail používal k práci dokonce i šéf Pentagonu

27.03.2016 8:01

Demokratická uchazečka o Bílý dům Hillary Clintonová se proslavila tím, že v pozici americké ministryně zahraničí používala pro pracovní účely i soukromý e-mail. Podobná pravda vyšla najevo i v okamžiku, kdy na veřejnost pronikly některé e-maily českého předsedy vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD). Teď se ovšem ukázalo, že si pozor nedával ani šéf Pentagonu.

Tak nejen Sobotka. Osobní mail používal k práci dokonce i šéf Pentagonu
Foto: thinkstockphotos.com
Popisek: Pentagon

„Americký ministr obrany Ashton Carter používal necelý rok svoji soukromou e-mailovou schránku ke služebním účelům. Dělo se tak až do loňského prosince, kdy o věci informovala média. Ukázaly to podle agentury AP stovky Carterových e-mailů, které zveřejnilo americké ministerstvo obrany,“ píše ČTK.

Faktem je, že žádný ze zveřejněných e-mailů neobsahoval utajené informace. CNN k tomu poznamenává, že některé e-maily obsahovaly citlivé informace, ale nikoli informace utajované. Celá kauza byla zveřejněna na žádost médií na základě zákona o svobodném přístupu k informacím.  

Ashton Carter používal soukromý e-mail pro pracovní účely i přesto, že je to od roku 2012 v Pentagonu výslovně zakázáno. Činil tak navíc i potom, co vyšly najevo problémy někdejší ministryně zahraničí Hillary Clintonové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…