Tak pozor: Městská policie Praha se ohrazuje proti dopisu, který koluje. Tvrdí, že ho nepsal její velitel

01.08.2017 10:07

Chvíli to vypadalo, že ředitel obvodního ředitelství Městské policie Praha Miroslav Stejskal je nepoučitelný, a přestože byl kvůli svému prvnímu dopisu terčem kritiky, poslal svým podřízeným i druhý list. Jak se však nyní ukázalo, šlo o podvrh, proti němuž se chce městská policie bránit.

Tak pozor: Městská policie Praha se ohrazuje proti dopisu, který koluje. Tvrdí, že ho nepsal její velitel
Foto: commons.wikimedia.org/ŠJů
Popisek: Vyšehrad, pohled z železničního mostu

V prvním dopise, jenž byl rozeslán jako interní doporučení, a strážníci museli potvrdit, že jej četli, Stejskal nabádal strážníky, aby například pokutovali i koloběžkáře. A to z toho důvodu, že klesl počet řešených a zjištěných přestupků ve veřejném pořádku. „Důsledky si samozřejmě ponese každý z vás individuálně podle toho, jaký stav jsme u konkrétního strážníka zjistili,“ píše se v dokumentu. Proti němu se pak postavila třeba primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová (ANO), když hřímala, že jde o pokyn k buzeraci.

Nyní začal kolovat druhý dopis, na hlavičkovém papíře městské policie a podepsaný opět samotným ředitelem. Jak se však ukázalo, jde o falzifikát, od něhož se městská policie distancuje. 

„Městská policie hl. m. Prahy se důrazně distancuje od uvedeného dopisu, který je falzifikátem. Na jeho vytvoření se Bc. Miroslav Stejskal nepodílel a autor dopisu není pražské městské policii znám,“ zmínila vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová s tím, že policie zvažuje právní řešení celé záležitosti vůči autorovi podvrhu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…