Taková propaganda, pane Babiši, zlobí se komentátor nad novinami ministra financí

20.01.2015 11:01

Komentátor Petr Holec se na serveru euro.e15.cz v komentáři opatřeném titulkem „ANO pátrá, fízluje a informuje“, což je parafráze na předlistopadový pořad Československé televize „FKÚ pátrá, radí, informuje“ , zabývá jednou investigativní reportáží Mladé fronty Dnes. Ta minulý týden napsala o tom, jak velké částky platili bývalí pražští primátoři z řad ODS a TOP 09 v různých pražských hotelích a restauracích.

Taková propaganda, pane Babiši, zlobí se komentátor nad novinami ministra financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Holec poukazuje na to, že MF Dnes patří šéfovi hnutí ANO a ministru financí Andreji Babišovi a že zmíněnou reportáž převzala i televize, ovšem neuvedl, která. V televizním vysílání kauzu prezentovala nová primátorka Prahy za ANO Adriana Krnáčová. „Ta, stejně jako Babišův deník, voličům mimo jiné sdělila, že se erární zlatou platební kartou exprimátora Tomáše Hudečka někdo dobře pohostil v pražské restauraci Red Pif, konkrétně za bezmála 38 tisíc korun. A že něco takového je nepřípustný luxus ze starých pořádků,“ popsal Holec televizní reportáž.

Komentátor ale poukazuje na to, že Krnáčová nedodala, že nešlo o osobní mejdan v režii Hudečka ani jeho exnáměstka Jiřího Nouzy, který to erární kartou platil, ale o oficiální akci pražského odboru zahraničních vztahů, který nejen v Red Pifu hostil téměř 30 zahraničních starostů a primátorů. „Za každého z nich Praha v restauraci utratila něco málo přes tisíc korun, tedy asi 40 euro,“ uvedl Holec a k tomu ironicky dodal, že na Babišově venkovské farmě by vás za to ani nepustili dovnitř.

Ještě strašidelnější než politická propaganda, za kterou Holec zmíněnou reportáž považuje, ovšem podle něj je synergie Babiše-podnikatele a Babiše-politika. To prý dokazuje to, že článek z MF Dnes visí i na webu ANO. „Zatímco v jeho deníku se tváří jako běžná redakční ‚investigace‘, na partajním webu už funguje jako normální politický marketing a negativní kampaň proti politické konkurenci, jíž taky je,“ upozorňuje Holec. Ironií prý je, že právě něco takového Krnáčová plamenně kritizovala, když ještě šéfovala Transparency International.

Celý článek najdete zde


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…