Takové jako Sobotka a Babiš žeňte. Já mám rád Vaška Havla, rozjel se známý český architekt

15.12.2016 20:18

Současní čeští vrcholní političtí představitelé – premiér Bohuslav Sobotka, ministr financí Andrej Babiš a prezident Miloš Zeman – u architekta a urbanisty Martina Rajniše sympatie nezískali. „Já mám rád Vaška Havla, přiveďte mi Vaška Havla,“ vyzval Rajniš v rozhovoru pro kulturní rubriku MF Dnes.

Takové jako Sobotka a Babiš žeňte. Já mám rád Vaška Havla, rozjel se známý český architekt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronesl proslov ve sněmovně. Vyzval k úspoře státních výdajů v oblastech sociálních dávek a fotovoltaiky

Prezidenta Miloše Zemana považuje architekt za „pavouka“, jemuž by měli dát Češi najevo, ať zmizí. Zmizet by Rajniš nechal i další vrcholné české politiky. „Chopte se svých duševních zbraní a takové ordinérní politiky, jako je Sobotka nebo Babiš, žeňte! My chceme štěstí, a kdo nedonese štěstí, tak pryč s ním, od válu,“ burcuje architekt.

„Byl bych strašně rád, aby Česko bylo národ bohatých lidí. Aby bylo nás penzistů podstatně méně. Aby vydrželo více divokých, jako jsem třeba já. Aby to táhly mladé holky a mladí kluci. Holky jsou teď na řadě, na vysokých školách jsou už v přesile,“ myslí si.

Z politické scény si u něho získal sympatie někdejší československý a později český prezident Václav Havel. „Já mám rád Vaška Havla,“ vyznal se Rajniš. V Jedlové, kde žil a pracoval společně s dalšími kolegy z legendárního Sdružení inženýrů a architektů v Liberci, ho prý ale Havel nikdy nenavštívil. „On tam nikdy nepřijel, protože věděl, že v tom okamžiku by nás okamžitě vyházeli. Na Jedlové si o nás mysleli, že jsme parta ‚buzerantů‘. Chodilo k nám málo žen a byli jsme tam samí chlapi, svítilo se do tří do rána, tak místní lidé usoudili, že tam pácháme orgie. Naší orgií však bylo kreslit čáry na papír – za deset let jsme udělali čtyři sta projektů. To byla moje škola, kde jsem se naučil alespoň trochu projektovat,“ uvedl Rajniš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…