Takto se napravuje propuštěný exsenátor Novák. Noviny přinášejí oficiální zprávu jeho dohlížitelů, která vás možná překvapí...

23.10.2015 7:53

Někdejší senátor Alexandr Novák byl odsouzen za korupční jednání, ve vězení si pobyl dva roky a teď ho „převychovávají“ motorkáři, a to velmi lákavými metodami. Novák objíždí motorkářské víkendy v Česku a neschází mu ani pobyt u moře, napravuje se totiž i v Chorvatsku a může se těšit na výlet na Floridu.

Takto se napravuje propuštěný exsenátor Novák. Noviny přinášejí oficiální zprávu jeho dohlížitelů, která vás možná překvapí...
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

„Zatímco jiný podmíněně propuštěný trestanec se musí pravidelně hlásit na Probační a mediační službě, která mu pomáhá s návratem do společnosti a sleduje, zda vede řádný život, Alexandr Novák má jiný nápravný program. A ten by mu mohl leckdo závidět. Místo do kanceláře probačního úředníka si Novák v druhé polovině srpna vyrazil s partou přátel do Dubrovníku na smažené ryby, předtím strávil ‚pod dohledem‘ motorkářské víkendy v Domažlicích, Velemyšlevsi a na dalších místech,“ píše MF Dnes.

Přátelé z motorkářského klubu Gryphons z Mostu se za něj u soudu zaručili, pročež byl propuštěn na svobodu a známí na něj dohlížejí. Motorkáři přislíbili, že budou pravidelně referovat, jak se někdejší politik chová, a pokud pojede za hranice, tak soudu předem sdělí, kam jede, proč tam jede a kdy se vrátí. Víme tak, že Novák na začátku listopadu vyrazí na Floridu, neboť pracuje jako obchodní zástupce rodinné firmy, ta působí i na Floridě.

Novák od soudu dostal čtyřletou podmínku a po celou dobu musí členové klubu Gryphons hlásit, jak se exsenátor chová. Kdyby snad porušil zákon, může se vrátit za mříže.

Sluší se připomenout, že Novák dostal od soudu čtyřletý trest za přijetí úplatku ve výši 42 milionů korun a pětimilionovou pokutu. Nástupu do vězení se napřed vyhýbal, ale jednoho dne si pro něj přišla eskorta. Po dvou letech byl bývalý politik podmínečně propuštěn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…