Tento graf musíte vidět: Který český premiér byl nejlepší, zeptali se národa výzkumníci

06.03.2015 10:44

Z jedenácti premiérů vlád ČR zastával nejlépe svoji funkci Miloš Zeman. Vyplynulo to z posledního internetového průzkumu společnosti SANEP. Druhým nejlépe hodnoceným předsedou vlády se stal současný premiér Bohuslav Sobotka. Absolutně nejhůře dopadl Stanislav Gross. Pozitivně ho hodnotila pouhá desetina procenta dotázaných.

Tento graf musíte vidět: Který český premiér byl nejlepší, zeptali se národa výzkumníci
Foto: Jiří Hroza
Popisek: Třetí zastavení prezidenta na návštěvě v Plzeňském kraji byla beseda s žáky středních škol v Plzni v areálu střední průmyslové školy elektrotechnické

Stávajícího prezidenta Miloše Zemana považuje za nejlepšího z plejády jedenácti premiérů českých vlád 14,6 % z více než čtyř tisíc dotázaných, které společnost SANEP oslovila mezi 12. a 19. lednem 2015. Zeman stál v čele vlády mezi lety 1998–2002.

Současný premiér Bohuslav Sobotka se umístil na druhém místě se ziskem 13,2 % hlasů. Dle SANEPU se vzhledem k údajné autoritě a oblíbenosti prezidenta Miloše Zemana nejedná o špatný výsledek. Ba právě naopak. Lze prý říci, že pro stávajícího premiéra Bohuslava Sobotku je to jasný signál, že si ve své pozici počíná velice dobře. To ostatně údajně dokládá i zjištění, že dle názoru v souhrnu 49 % dotázaných je Bohuslav Sobotka schopným premiérem.

Na třetí příčce se umístil Josef Tošovský, který stál v čele přechodné vlády od ledna do července 1998. Bývalý prezident Václav Klaus jako premiér (1993–1998) skončil se ziskem 8,6 %  hlasů až na pátém místě.

Na chvostu žebříčku skončil bývalý premiér Petr Nečas (2010–2013), jejž pozitivně hodnotilo pouhých 2,9 % respondentů. Absolutně nejhůře však dopadl bývalý premiér Stanislav Gross (srpen 2004–2005), kterého za nejlepšího premiéra považuje pouze 0,1 % dotázaných.


 

reklama

autor: luš

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…