Teplický pistolník Kubera v nejlepší formě: Dvakrát si koupím bůček a budu v databázi, že nežiju zdravě

21.03.2016 19:48

Novinář Svobodného fóra Jan Jandourek udělal rozhovor s teplickým primátorem a senátorem za ODS Jaroslavem Kuberou. Mluvili spolu o muslimech v Teplicích, o migrační krizi a jejím řešení, řeč však přišla i na Andreje Babiše a také na budoucí volbu prezidenta České republiky.

Teplický pistolník Kubera v nejlepší formě: Dvakrát si koupím bůček a budu v databázi, že nežiju zdravě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Hned na úvod rozhovoru mluvil Kubera o situaci v Teplicích. Donedávna byla plná pro a proti, nakonec však přišli na pomoc tlumočníci a skrze ně se vše uklidnilo. Mešitu však v Teplicích nikdo stavět neplánuje.

Uprchlíky by v nejlepším případě posílal do bezpečných zemí, o nichž má však jinou představu než Evropská unie. „Ne, já měl na mysli úplně jiné země, jako jsou Spojené státy, Japonsko, Čína, Indie a další. Když do Indie přijde milion uprchlíků, tak oni to vůbec nezaznamenají,“ řekl senátor a dodal, že v EU se všichni navzájem kritizují, nikdo však žádné uprchlíky na základě kvót nepřijal.

„Ta situace bohužel nemá řešení. Není to ani o muslimech, ani o Koránu, teď už je to o prostém množství. Nikdo neumí rozlišit ekonomické a neekonomické uprchlíky a hlavně nikdo je nemá kam vracet,“ řekl Kubera a dodal, že tvrzení evropských politiků o tom, že řešení mají, jsou „jenom povídačky“. Jediné řešení je totiž násilné.

Problém vidí i v tom, že za EU jedná Angela Merkelová, která by však měla mluvit pouze za Německo. Navíc se nikdo nesnaží vyřešit příčiny, řeší se pouze následky migrace. „Ale nikdo neví, jak to udělat. Jak je mají zastavit? Teď vymysleli další pohraniční stráž a najednou Řekové křičí, že jim tam má přijít někdo jako k nám Rusové v roce 1968.“

Také podle Kubery vzniká až příliš mnoho zákonných omezení. Lidé tak přicházejí o mnoho svobod. „Pokutománie je naprosto něco děsivého, dávám za příklad pana ministra Ťoka. Já jsem mu říkal: ‚Vážený pane ministře, moje město má 42 milionů dluhu na pokutách jenom za dopravní přestupky a vy mi tady navrhujete 75 tisíc za pokutu. Takže budu mít 80 milionů pohledávek za přestupky.‘“ Z přemíry pokut pak vzniká neúcta k zákonům. Lidem je zkrátka jedno, že je porušují.

Celý rozhovor zde.

Vadí mu i zákaz kouření, protože je to přece každého věc, zda kouřit bude či nikoliv. „Dnes bez jakýchkoliv zákonů je tolik nekuřáckých provozoven, cukráren, hospod, že v pohodě nekuřák jde do nekuřácké, kuřák do kuřácké, moje žena ze solidarity jde se mnou do kuřácké, což je od ní strašně milé, já s ní teda do nekuřácké nejdu, což ode mě není zase hezké, ale proč kolem toho dělají takový blázinec?“

A jedním z těch, kdo tyto zákazy, příkazy a registry „dožene do dokonalosti“, je Andrej Babiš. Ten za chvíli zavede podle Kubery registr, ze kterého bude jasné i to, co si kdo kde koupil. „To znamená, že jim vyběhne v databázi, že jste si už dvakrát koupil bůček a je potřeba vám zdražit zdravotní pojištění, protože nežijete zdravě.“

Babišovi však Kubera nevěští dlouhou budoucnost, naopak jej čeká už jen pád. „On může stokrát říkat, že všeci kradnu, a chvíli to zabírá, a jak bude pokračovat jeho snaha pobírat dotace a okupování mediálního prostoru, tak na to dojede,“ řekl Kubera s tím, že Babiš moc často mění své výpovědi.

Na otázku, zda by vyhrál přímou volbu prezidenta, reagoval Kubera tak, že je opravdu předčasné o tom jakkoliv uvažovat. „Zaprvé nikdo neví, kolik kandidátů bude, možná třeba dvacet. Nikdo neví, jestli Zeman bude kandidovat, nebo ne,“ řekl a dodal, že si myslí, že zatím nemá smysl začínat volební kampaň. Vítězný prezidentský kandidát by podle něj však měl umět oslovit jak voliče prezidenta Zemana, tak i ty, kteří jej volit nechtěli. „Já nemusím se Zemanem vyhrát, ale můžu dosáhnout toho, že nebude zvolený, když se postavím proti němu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…