To si děláte srandu, volali občané. Důvod byla privatizace bytů

20.04.2012 22:57

Na zasedání zastupitelstva Prahy 6 se strhla hádka ohledně privatizace bytů. Koalice ji totiž schválila, přesto že opoziční Strana zelených namítala, že privatizace nemá jasná a transparentní pravidla.

To si děláte srandu, volali občané. Důvod byla privatizace bytů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto - byty v panelovém domě

Na jednání zastupitelstva Prahy 6 přišlo kolem 200 obyvatel. Jednání se totiž týkalo odprodeje přibližně třetiny obecních bytů. Občany tak logicky zajímala cena.

"Významným důvodem našeho rozhodnutí je vyhovět požadavkům těch nájemců, kteří doposud neměli možnost si byty odkoupit," argumentoval předkladatel záměru, místostarosta Štěpán Stupčuk z ČSSD. Privatizace nakonec byla schválena, předcházela jí ale bouřlivá výměna názorů.

Lidem vadily hlavně závěry o cenách bytů. "Ceny budou určeny na základě odborných posudků," uvedl Stupčuk. "Lidé se cenu dozvědí v červnu," doplnila ho starostka Marie Kousalíková z ODS. "To si z nás děláte srandu," volali lidé.

Proti privatizaci navíc bojuje i opoziční Strana zelených. Na začátku privatizace vyšel metr čtvereční na 5000. Nyní je ale cena dvojnásobná. Podle zelených s dalším prodejem bytů lidé nepočítali, neboť zastupitelstvo opakovaně tvrdilo, že privatizace je už u konce.

"Je přitom zřejmé, že hospodářská recese neskončila, a že počet domácnosti, které nebudou mít dostatek prostředků na bydlení, poroste," uvedla za zelené Petra Kolínská. "Radnice není schopna říci, jaký nájem budou lidé platit v roce 2013 ani nájemníkům negarantuje, že byty nakonec neprodá třetí osobě," dodala.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…