To už je jak ze špatné komedie: Sexuálního násilníka z Maroka v Německu propustili z vazby, poslali mu obsílku k soudu a divili se, že nedorazil

19.01.2018 21:28

V německém Chemnitzu začal proces s osmadvacetiletým marockým žadatelem o azyl Mounirem B., který čelí obvinění z pokusu o znásilnění o rok mladší ženy. Po druhém soudním stání však byl proces pozastaven na neurčito.

To už je jak ze špatné komedie: Sexuálního násilníka z Maroka v Německu propustili z vazby, poslali mu obsílku k soudu a divili se, že nedorazil
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Ačkoli ke znásilnění došlo již v říjnu 2016, trvalo německé justici patnáct měsíců, než byla schopna postavit marockého násilníka před soud. Spravedlnost se zločinem přesto i nadále prohrává. Násilník byl sice po spáchání trestného činu zatčen, ale poté byl zase propuštěn. Když konečně začal soud, obviněný se nedostavil k prvnímu ani druhému soudnímu stání. Když si pro něj policie přišla do uprchlického centra v Jahnsdortu, muže tam nenašla.

Vedení uprchlického tábora strážcům zákona sdělilo, že se zde muž již pět dní nezdržuje. Následně na něj byl vydán zatykač. Vzhledem k desítkám tisíc migrantů, kteří se vytratili z dohledu německých úřadů, si však policie příliš velké naděje na jeho nalezení nedělá. Vedle zatykače také příslušné úřady vydaly rozhodnutí k Maročanově žádosti o azyl. Podle očekávání mu nebylo vyhověno a měl by být deportován zpátky do své rodné země.

Zatímco hledaný migrant se k soudu nedostavil, jeho oběť Katrin F., což ovšem dle internetového serveru Tag24 není její pravé jméno, o svých strastiplných zkušenostech v slzách vypovídala. Ke znásilnění došlo ve čtvrti Sonneberg v Chemnitzu v časných ranních hodinách 23. října 2016. Přestože ke spáchání trestného činu došlo již před více než rokem, oběť byla při líčení podrobností stále velmi otřesena.

Podle její výpovědi ji muž před sexuálním zneužitím sledoval cestou domů. „Snažila jsem se jej ignorovat, ale v jednu chvíli se za mnou rozeběhl. Snažila jsem se vytáhnout telefon ze své kabelky a zavolat si o pomoc. Bohužel byl ale rychlejší. Vzal mě za ruce, sebral mi telefon a poté mě vtáhl do dveří domu. Tam mě táhl dál za oblečení. Sahal mi rukou do kalhot a nakonec vytáhl ven svůj penis,“ uvedla žena před soudem.

Výkřik a pláč poté uslyšela jedna z obyvatelek domu a zavolala policii. Marocký žadatel o azyl sice stihl utéci ještě před příchodem policistů, ale byl zadržen jen o několik minut později. Jak již bylo zmínění, vzhledem k tomu, že soud nevydal příkaz k zatčení, muž i nadále pobýval na svobodě. Po dvou soudních přelíčeních, na která se nedostavil, je zřejmé, že to nebylo zrovna nejlepší rozhodnutí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…