Tomio Okamura pronesl vedle Marine Le Penové bouřlivý projev o uprchlících a budoucnosti Evropy

29.01.2016 14:14

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura sklidil na včerejším kongresu evropské frakce MENF v italském Miláně velký potlesk. Kromě jeho projevu zazněla i poselství dalších zúčastněných lídrů evropských stran, předně od Marine Le Penové z francouzské Národní Fronty, Geerta Wilderse z holandské Strany pro svobodu či Mattea Salviniho z italské strany Liga severu.

Tomio Okamura pronesl vedle Marine Le Penové bouřlivý projev o uprchlících a budoucnosti Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Okamura vystoupil na kongresu v Miláně, kteý pořádala evropská frakce MENF (Evropa národů a svobody), jejíž součástí je i jeho hnutí Svoboda a přímá demokracie, s projevem, ve kterém zdůraznil, že všichni přítomní mají dle jeho názoru stejnou zkušenost s nepřátelským postojem, nadávkami, pomlouvačnými kampaněmi, a to pro jejich názory, které jsou definovány politickými analytiky jako politicky nekorektní. „My je definujeme jako názory, které se řídí zdravým rozumem,“ řekl Okamura. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Evropa není podle Okamury pouze zeměpisná definice, ale je i definicí vlastní kultury a civilizace. „Evropani si teď uvědomili, že se stále více dostávají do styku s jinou civilizací, co má jinou kulturu a věří v jiného boha,“ uvedl Okamura. 

Účast na konferenci pro něj byla velkou radostí, setkal se s přáteli, kteří se nebojí hlásat dle jeho slov jasnou pravdu, například o Evropské unii, která selhala a stahuje nás do pekla. To, co podle něj chrání, je svoboda a demokracie v našich zemích a pro naše občany. 

„Tyto dny a příští měsíce budou rozhodující, jakým směrem se bude ubírat Evropa v příštích staletích a jestli zůstane Evropou evropských národů, nebo jestli se z ní stane pouze slabé feudální území Spojených států amerických, kolonizované přílivem imigrantů, kde bude bílá populace na cestě k vyhynutí,“ podotkl Okamura.

„Evropský superstát dokazuje, že není schopen chránit svoji elitu, ale lže a potlačuje demokracii. Po skoro 30 letech, kdy spadla železná opona, nemáme ještě právo na národní referendum. Politické strany ve vládě a pseudoopozice se shodují na tom, že občané nemají právo rozhodovat o důležitých věcech ovlivňujících jejich životy, jako například referendum o výstupu z Evropské unie, o přímých volbách, odvolání politiků,“ uzavíral s tím, že hra na svobodu slova a demokracii skončila. Tím podle něj však díkybohu lidé začali otevírat více oči. 

Kromě Tomia Okamury, kterého na kongresu doprovázel místopředseda SPD Radim Fiala, vystoupili i přední lídři evropských stran, které jsou členy evropské frakce MENF jako předsedkyně francouzské Národní Fronty Marine Le Penová, šéf holandské Strany pro svobodu Geert Wilders, který si za své protiislámské názory vysloužil uvalení fatwy od islamistů, Heinz-Christian Strache, předseda rakouských Svobodných FPÖ (největší rakouská opoziční parlamentní strana), u Itálie Matteo Salvini, předseda strany Liga severu, předseda belgické Vlaams Belang Tom Van Grieken a další.

  • Videozáznam celého kongresu, jehož se kromě Okamury zúčastnili politici Evropského parlamentu zastoupení ve frakci Marine Le Penové, najdete ZDE.

Projev Tomia Okamury:

Dámy a pánové,

děkuji pořadatelům a vám všem, že máme tu čest zúčastnit se tohoto setkání. Děkujeme za možnost a radost potkat se s tolika lidmi, které můžeme nazvat přáteli. To je pro nás na domácí české půdě poměrná vzácnost. Všichni, jak tu sedíme, jsme zažili ve svých zemích štvanice, dehonestace, pomlouvačné kampaně za politické názory, kterým politologové říkají politicky nekorektní - u nás v České republice tomu ale říkáme zdravý selský rozum. Bílé říkáme bílá a černé černá. 

Evropa pro nás není geografický pojem, ale pojem civilizační a kulturní. Evropané si to dnes uvědomili, když jsou stále silněji konfrontováni s jinou kulturou a civilizací, která vyznává jiného Boha.

Jsem Evropan, protože jsem se narodil české matce. Jsem z poloviny Asiat, protože mám japonského otce. Vyrostl jsem v české zemi i v Japonsku a jsem hrdý na obě země svých předků. Neumím si představit, že by splynuly v bezduché uniformitě konzumní multikultury.

Je velká radost potkat Vás, další lidi, kteří mají zdravý rozum a k němu odvahu říkat nahlas tak zřejmé pravdy, že král je nahý nebo třeba, že islamističtí migranti jsou problém, anebo že Evropská unie naprosto selhala a vede nás do pekel.

To, co všichni hájíme, je svoboda a demokracie pro naše národy a naše občany. Jsme vlastenci, patrioti, ale jak tady vidím, vůbec to neznamená, že bychom nemohli spolupracovat.

V těchto dnech, v příštích měsících, se rozhoduje o tom, jak bude Evropa vypadat v příštích staletích. Zda zůstane Evropou evropských národů nebo se stane slabším vazalem americké unie osídlenou odnároděným mixem migrantů a vymírajícími bělochy.

Evropský superstát ukazuje, že neumí bránit své elity jinak než lží a potlačováním demokracie.

Po téměř třiceti letech od pádu železné opony stále nemáme u nás v České republice právo na celostátní referendum. Během posledních dvou let se nám podařilo vynutit diskuzi o právu na referendum, ale mainstreamové vládní i pseudoopoziční strany se shodují na tom, že občan nesmí mít právo hlasovat o důležitých oblastech života - například o vystoupení z Evropské unie nebo o přímé volbě a odvolatelnosti politiků. 

Hra na svobodu slova a na demokracii u nás i v Evropské unii skončila. Díky bohu za to,  protože to otevírá den co den stále více lidem oči. V mnoha zemích to ukázaly volby - gratuluji přátelům z Francie a v dalších zemích k obrovskému rekordnímu růstu voličů. A to navzdory tomu, že proti nám se politické elity sjednocují bez ohledu na to, zda si hrají na levici nebo pravici. I proto jsem rád, že tu můžeme dnes být s Vámi a já vás, vážení přátelé, zcela vážně prosím o pomoc při prosazování našeho politického programu a stejným dechem nabízím všechny naše síly i Vám. 

Děkuji za pozornost.

 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…