Toto se prý děje dětem v německých mešitách. Je to odporné

12.10.2017 12:21

Veřejnoprávní rozhlasová stanice MDR otevřela z důvodů politické korektnosti dlouho tabuizované téma sexuálního zneužívání dětí v německých mešitách. Muslimský lékař Mimoun Azizi v textu přiznává, že to je skutečně závažný problém, a nejde jen o ojedinělé případy.

Toto se prý děje dětem v německých mešitách. Je to odporné
Foto: Vít Hassan
Popisek: V berlínské mešitě

„Šestiletý hoch byl před nedávnem znásilněn v nejmenované berlínské mešitě. Imám ho vylákal na toaletu se slibem, že tam na něj čekají sušenky a džus. Místo pochutin se však na nebohé dítě vrhl a sexuálně jej zneužil. Rodiče ihned poté informovali policii a zdravotnickou službu. Lékaři potvrdili hochovu verzi a imám čelí obvinění ze zneužití dítěte. Do mešity oběť dle vyprávění své matky docházela rok a půl a jeho trýznitel patřil mezi žáky k nejoblíbenějším.“

Redakce MDR se obrátila na policejní úřady ve větších městech s dotazem, jak časté je v mešitách zneužívání dětí. „Policisté nám sdělili, že za posledních pět let byly nahlášeny jen čtyři případy. Ovšem muslimský lékař Mimoun Azizi tvrdí, že sexuální zneužívání dětí v mešitách je mnohem větším problémem,“ píše se v textu publikovaném v internetové verzi MDR, která vysílá v Durynsku, Sasku a Sasku-Anhaltsku.

„V posledních patnácti letech se stalo mnohokrát, že jsem ošetřoval pacienty, kteří byli sexuálně zneužiti. Problém se nevztahuje jen na německé muslimy, ale také k uprchlíkům. Někteří z nich by jistě potvrdili, že mají stejné zkušenosti ze svých mateřských zemí,“ tvrdí neurolog a psychiatr Azizi. Hovořit otevřeně o těchto problémech je však v muslimské komunitě ještě mnohem obtížnější než mezi rodilými Němci.

Zatímco sexuální zneužívání dětí v katolických kostelech se v průběhu let stalo veřejným tématem, znásilňování dětí v mešitách je v rámci muslimské komunity stále tabuizováno. Ke škodě vůči minulým obětem i potenciálním obětem v budoucnosti. Jako je tomu v případě šestiletého hocha z |Berlína. „Stále je vystrašený a neopouští ho to ani ve spánku. Často slyšíme, jak ze spaní pláče,“ svěřuje se jeho matka.

Neméně odsouzeníhodné je nejen jednání násilnického imáma, ale také postoj vedení celé mešity. „Snažili se nám vnutit spoustu peněz ve snaze nás umlčet. Vzhledem k tomu, jak se vůči našemu synovi ten muž provinil a navíc synovi i celé rodině vyhrožoval smrtí, jsme mlčet prostě nemohli. Zároveň jsme také chtěli, aby se už konečně kolem této problematiky prolomila bariéra mlčení,“ uzavírá matka syna sexuálně zneužitého v mešitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…