Třeba bude Zeman v televizních debatách v nevýhodě, říká Drahoš

21.01.2018 7:00

Cesty do regionů zatím dopadly podle kandidáta na prezidenta Jiřího Drahoše nad očekávání, podle něj mají smysl. Televizní debaty Drahoš nepřeceňuje, řekl prezidentský kandidát novinářům na reprezentačním plese města Uherské Hradiště. Zprávu přinesla ČTK.

Třeba bude Zeman v televizních debatách v nevýhodě, říká Drahoš
Foto: hns
Popisek: Duel Drahoš versus Zeman, ilustrační koláž

„Já jedu raději do Uherského Hradiště nebo zítra (v neděli) v Brně a Ostravě oslovím voliče. Televizní debaty bych nepřeceňoval, určitě mají vliv na určitou část nerozhodnutých voličů, ale i sociologové říkají, že pokud je někdo rozhodnut volit Miloše Zemana, že ho pravděpodobně volit bude bez ohledu na debatu. A totéž platí, pokud jde o voliče Jiřího Drahoše,“ uvedl Drahoš, podle kterého jsou debaty důležité, ale neznamenají všechno.

Reagoval tak na skutečnost, že se s úřadujícím prezidentem Milošem Zemanem utká ve dvou televizních debatách, Zeman však přislíbil účast čtyřem televizím. „Třeba bude právě v nevýhodě, já nevím, nechci spekulovat,“ uvedl Drahoš. Kampaň je podle něj i jeho manželky náročná, setkání s lidmi je však podle jejich slov nabíjejí, jde o „povolený doping“.

Bývalý předseda Akademie věd ČR Drahoš dnes v regionu navštívil továrnu Alucast v obci Tupesy, akci Putování okolím Břestecké skály i soutěž o nejlepší kysané zelí v Blatničce. Program zakončil na plese v Uherském Hradišti, kde si s manželkou zatancoval i zazpíval s cimbálovou muzikou.

Drahošova cesta po regionech pokračuje i v neděli, po poledni jej podpoří v Brně tři neúspěšní kandidáti na prezidentský post z prvního kola Pavel Fischer, Michal Horáček a Marek Hilšer. Horáček a Hilšer doprovodí Drahoše v neděli odpoledne i na setkání s občany v Ostravě. V pondělí s Drahošem vystoupí všichni tři protikandidáti v pražské Lucerně.

Drahošova manželka má program ve Zlínském kraji i v pondělí, navštíví společnost TON v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Se seniory bude mluvit v domově pro seniory v Lukově na Zlínsku, navštíví také poutní místo Štípa u Zlína a zlínskou krajskou nemocnici. Program zakončí večerní setkání s veřejností ve zlínském divadle.

Ve Zlínském kraji zvítězil v prvním kole prezidentských voleb úřadující prezident Miloš Zeman, získal 40,54 procenta hlasů. Drahoš skončil druhý se ziskem 23,91 procenta hlasů. Svůj hlas v kraji odevzdalo 63,74 procenta voličů. Zeman dominoval ve všech čtyřech okresech, nejlepšího výsledku dosáhl na tradičně spíše levicovém Kroměřížsku, kde získal 47,17 procenta hlasů. Druhý Drahoš tam obdržel 21,60 procenta. Na Uherskohradišťsku Zemana volilo 41,05 procenta voličů, druhého Drahoše tam porazil o 17,05 procenta hlasů. Na Zlínsku dalo současnému prezidentovi hlas 38,42 procenta voličů a na Vsetínsku 38,10 procenta. Také v těchto okresech skončil na druhé pozici Drahoš, který v obou obdržel shodně 24,59 procenta hlasů. V krajském městě Zlíně získal Zeman 35,62 procenta hlasů, zatímco Drahoše podpořilo 26,52 procenta voličů.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…