Tu máte, uprchlíci, 12 miliard. George Soros tentokrát rozdává inovativním způsobem

20.09.2016 11:21

Americký miliardář a filantrop maďarského původu George Soros přislíbil poslat na pomoc uprchlíkům prostřednictvím své nadace Open Society Foundations půl miliardy dolarů, čili přiblližně 12 miliard korun. Peníze by měli získat uprchlíci mimo jiné na zakládání firem.

Tu máte, uprchlíci, 12 miliard. George Soros tentokrát rozdává inovativním způsobem
Foto: wealthydebates.com
Popisek: George Soros

Vlivný příznivec přistěhovalecké politiky „otevřených dveří“ kancléřky Angely Merkelové Soros svůj úmysl oznámil v rámci probíhajícího summitu OSN v New Yorku. Vložené peníze by měly být podle slibu šestaosmdesátiletého finančníka také poskytovány společnostem, které se rozhodnou uprchlíky zaměstnat. Soros dle svých slov hodlá „využít sílu soukromého sektoru pro veřejné blaho“. Jeho kriticky však naopak tvrdí, že se snaží díky svým penězům omezovat vliv národních vlád.

Soros skrze svoji Open Society Foundations finančně podporuje stovky převážně levicových projektů, které spočívají v ochraně lidských práv různorodých menšin, multikulturalismu či genderu. V právě probíhající prezidentské kampaně ve Spojených státech zcela nepokrytě podporuje demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou. Podle dostupných informací patří Soros k nevlivnějším hybatelům současných celosvětových událostí.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

„Budeme investovat do začínajících i zavedených firem, které přímo založí či se na jejich chodu budou podílet uprchlíci. Tyto investice by měly mít samozřejmě svoji návratnost. Ovšem naším primárním cílem jej vytváře produkty a služby, ze kterých budou těžit uprchlíci i jejich hostitelské země. Doufám, že můj závazek bude k obdobným krokům inspirovat i další investory,“ uvedl George Soros ve svém oficiálním prohlášení.

Summit OSN, který začal včera v New Yorku, se zabývá především problematikou migrační krize. Sorosova Open Society Foundations by měla mít dle včerejšího prohlášení na starosti finanční prostředky. Veškeré zisky z těchto Sorosových investic by měly jít do programů OSF, které nějakým způsobem souvisí s uprchlíky. Programy zahrnují komunitní centra v Řecku či poskytování právního poradenství pro uprchlíky.

„Uprchlíci potřebují získat přístup k finančním a právním službám, vzdělání a pracovním příležitostem. Věříme, že soukromý sektor má jedinečné možnosti i příležitost pomoci při budování infrastruktury potřebné k podpoře těchto služeb,“ uvedl Vysoký komisař OSN pro uprchlíky Filippo Grandi k závazku George Sorose.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…