Ubodávání Trumpa na jevišti, vyhození Bílého domu do povětří. A pak se divíte, že někdo skutečně postřelí jeho spojence, píše komentátor

16.06.2017 8:13

FBI stále vyšetřuje motiv střelce, který vtrhl na trénink v rámci přípravy charitativního baseballového utkání mezi členy Demokratické a Republikánské strany. Motiv střelby je zatím nejasný, ale páteční MF Dnes už jednu hypotézu nabízí. A sice napětí mezi demokraty a republikány či napětí mezi odpůrci a příznivci 45. prezidenta USA Donalda Trumpa. Došlo už to tak daleko, že padají výzvy na vyhození Bílého domu do vzduchu a herec nápadně podobný Trumpovi je demonstrativně ubodán na jevišti divadla v New Yorku.

Ubodávání Trumpa na jevišti, vyhození Bílého domu do povětří. A pak se divíte, že někdo skutečně postřelí jeho spojence, píše komentátor
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Republikánský kongresman Steve Scalise trénoval s kolegy na charitativní utkání v baseballu, v němž se republikáni postaví demokratům. V jednu chvíli vtrhl k politikům šestašedesátiletý střelec a začal na politiky pálit z poloautomatické straně. Steve Scalise leží v nemocnici ve vážném stavu. Proč se to stalo? Možná proto, že v USA stále roste napětí mezi příznivci a odpůrci Donalda Trumpa. A teď toto napětí dosáhlo další úrovně. Možná i kvůli médiím, která odpor proti Trumpovi údajně přiživují.  

 „Bývalá ministryně spravedlnosti Loretta Lynchová natočila video, v němž vyzývá ‚lidi, na jejichž práva je veden útok‘, aby si ‚vzali příklad z bojovníků za svobodu z minula... pochodovali, krváceli a ano, někteří z nich zemřeli... můžeme to udělat znovu‘. Demokratickým senátorům se zřejmě tenhle přepálený apel k pouliční válce líbil, tak si ho dali na svůj facebook,“ píše deník.

Jenže tím to nekončí. Z úst slavné zpěvačky Madonny dokonce zazněla výzva vyhodit do vzduchu Bílý dům. Popová hvězda tak přiložila polínko pod již tak dost přetopený kotel. Možná i proto došlo ke střelbě na jednoho z politiků.

„K zahušťování atmosféry přispívá, že každý politický rozpor je už popisován jako osudová věc života a smrti. Když se mluví o změnách v náhradě zdravotního pojištění, šlápne do toho naplno Bernie Sanders slovy, že se tak odsoudí desítky tisíc lidí k předčasné smrti. Změna federálních předpisů ohledně transgenderových záchodků zase údajně způsobí, že víc dospívajících spáchá sebevraždu,“ píše dál deník.

A aby toho nebylo málo, v New Yorku se hraje divadelní hra – Shakespearův Julius Caesar – kde ubodaný herec nápadně připomíná Donalda Trumpa. Jde sice jen o vyjádření určitého postoje, jenže některým lidem to stačí k tomu, aby vzali zbraň a začali střílet. Takhle to končívá, když legitimní politický boj přeroste v něco mnohem nebezpečnějšího.  

Inscenace Caesara v New Yorku, kde hlavní hrdina nápadně připomíná Donalda Trumpa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…