Ubytovnu v Německu prý zapálili sami migranti. Jeden si to natočil na video a chlubil se jím novinářům

08.06.2016 8:14

Požár haly, ve které přebývají běženci v německém Düsseldorfu, byl podle všeho dílem obyvatel zařízení. Policejní vyšetřování mělo zjistit, že nic nenasvědčuje xenofobnímu útoku na uprchlíky, o kterém se původně spekulovalo.

Ubytovnu v Německu prý zapálili sami migranti. Jeden si to natočil na video a chlubil se jím novinářům
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Hala na výstavišti v Düsseldorfu je centrálním mužským zařízením pro celou zemi Severní Porýní–Vestfálsko. Odtud úřady migranty rozmisťují po celé zemi. Před tím, než byla hala v úterý kolem poledne zapálena, v ní mělo žít podle serveru Novinky.cz 282 migrantů. V době neštěstí jich bylo v objektu přítomných asi 130.

Místní média po požáru uvedla, že policie z místa odvedla několik podezřelých lidí. Objevila se i fotografie muže, odváděného v poutech. Identitu zadržených policie nesdělila, podle médií je však minimálně jeden z nich ze Sýrie a jeden z Iráku. Hasiči mezitím potvrdili, že neexistuje důkaz, že by útok proběhl zvenčí, a nepravděpodobná je i technická závada, protože požár se rychle rozšířil po celé budově.

Deník Expres rovnou píše, že oheň založili běženci. Příčinou záměrného požáru měla být frustrace. Jeden ze zadržených se dokonce měl novinářům vychloubat se záběry z hořícího vnitřku haly. Ta v podstatě lehla popelem. Část střechy se propadla, zbytek hrozí zřícením. Škoda je odhadována na deset milionů euro, více než čtvrt miliardy korun.

Povoláno bylo 70 hasičů. Vestfálská metropole o šesti stech tisících obyvatel se celá ponořila do černého dýmu a úřady vyzvaly obyvatele v okolí, aby nevětrali a nejlépe ani nevycházeli.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…