Útok na exšéfa rozvědky. Zveřejňují fotky, SPZ a jména agentů BIS

08.02.2012 6:46

Advokátní kancelář Šachta and Partners zavelela po sérii drtivých mediálních úderů k protiútoku a založila internetovou stránku, kde zveřejňuje velmi citlivé informace z okruhu bývalého šéfa civilní rozvědky UZSI Karla Randáka. Ten nyní zodpovídá za investigativu v Nadačním fondu proti korupci.

Útok na exšéfa rozvědky. Zveřejňují fotky, SPZ a jména agentů BIS
Foto: Archiv
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

NFPK jako první zveřejnil informace o hospodaření pražského dopravního podniku, které nyní prověřuje policie. Jako nosné téma je nejvíce mediálně přetřásána 17 haléřová položka, která z každé prodané jízdenky měla plynout na účet lobbisty ODS Ivo Rittiga. Seriál odhalení ale pokračoval. Následoval patent na obrazovky v metru, vila paní Dvořákové, pofidérní majetkové propletence a nákup předražených televizí.

Údajné...

Šachta a spol pod vlastní hlavičkou založili internetovou stránku, kde fotografiemi odkrývají Randákovy spolupracovníky, bývalé agenty kontrarozvědky BIS a civilní rozvědky UZSI. Nezůstalo však jen u prozrazení identit. Na webu jsou zveřejněny SPZ, značky a barvy automobilů používaných NFPK, milostné poměry, dále způsoby, jakými Randák prý získává informace a dokonce adresa údajné kanceláře, odkud Randák provádí vyšetřování.

Foto: Karel Randák s redaktorkou Blesku

„Je mi to jedno, co o mě píší. Vůbec mě to nezajímá. Tento web jsem ani neviděl. Nechci zabřednout do nějakých mediálních přestřelek s Šachtovci, ale chci se soustředit na svou práci. O hospodaření dopravního podniku se veřejnost ještě něco dozví 15. února,“ konstatuje Randák.

Jména, fotky

Na stránce se dokonce objevila sekce, v níž se objevují fotografie údajných Randákových spolupracovníků...

"Jsem doživotně vázán mlčenlivostí pod sankcí několika let vězení. Nemůžu odpovídat na jakékoli otázky týkající se mého působení v UZSI, což se pochopitelně vztahuje i na jména spolupracovníků," připomíná v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Randák zákon.

Nečas si to myslí

Randák je navíc podle skladby článků nepřímo obviněn, že stojí za únikem dat z Úřadu vlády, na jehož konci stálo uveřejnění výše platu a prémií ředitelky Nečasova kabinetu Jany Nagyové.

"Vím, že si to pan premiér myslí, ale není to pravda, “ vyvrací Randák obvinění. Informace se totiž jako první objevila v deníku Insider, který vede novinářka  Sabina Slonková, s níž Randák v minulosti spolupracoval.

Původ informací je možná od kontrarozvědky

Podle exrozvědčíka se nyní po Praze pohybují bývalí agenti tajných služeb a policie, kteří nabízejí kompromitující materiály. "Viděl jsem už dost analytických materiálů a rešerší. Klidně mohli sehnat některé informace o mojí osobě od BIS,“ uzavřel Randák.

Válka

Advokátní kancelář Šachta and Partners vede s NFPK otevřenou válku. V pátek tisková mluvčí kanceláře Karolína Babáková redakci emailem sdělila, že na základě rozhovoru se zakladatelem fondu Karlem Janečkem, jenž ParlamentníListy.cz z kraje minulého týdne publikovaly, podává kancelář trestní oznámení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…