Už toho máme dost. Rusko je vítězná země a zaútočí! Čeští komunisté přivezli vrcholného soudruha z Ruska a udělali s ním třeskutý rozhovor

19.05.2015 10:42

Sedmdesáté výročí konce druhé světové války si do Prahy přijel připomenout i ruský poslanec a předseda Ústředního výboru Komunistické strany Ruské federace Pavel Sergejevič Dorochin, jehož dědeček se podílel na osvobozování Prahy z nacistického područí. Při té příležitosti dal Dorochin rozhovor stranickým Haló novinám, v němž se vyjádřil k řadě aktuálních politických témat.

Už toho máme dost. Rusko je vítězná země a zaútočí! Čeští komunisté přivezli vrcholného soudruha z Ruska a udělali s ním  třeskutý rozhovor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Dorochin v rozhovoru pro stranický tisk KSČM popisoval, co by Ruská federace v zahraničně-politické oblasti měla podniknout, aby zvítězila ve studené válce proti USA. „Musíme útočit ve všech směrech. Vždycky jsme byli vítězná země. Všechny ústupky byly/ jsou pouze přechodné. My ve straně říkáme, že už jsme se v zákopech naseděli dost, takže musíme přejít do útoku,“ uvedl předseda ÚV KSRF.

Útok dle jeho soudu musí začít větší aktivitou ve stranické práci i ve stranické a státní propagandě, neboť kvalitní PR je prý nesmírně důležitá záležitost. Viditelné kroky je podle Dorochina rovněž třeba dělat v politické, ekonomické a sociální oblasti či obranyschopnosti a podpoře ruských průmyslových podniků a dalších partnerů za hranicemi Ruské federace.

„Třeba já jsem předsedou Výboru na obranu Ratko Mladiče, pomáhám srbským patriotům – teď se snažíme udělat vše pro to, abychom generála Mladiče dostali na léčení do Ruska. Když ho původně zradila srbská vláda kvůli přijetí do EU za každou cenu, chovala se jako osel, jenž jde za mrkví, kterou před ním držíte, museli jsme takovou iniciativu rozjet,“ dal Dorochin příklad vhodné aktivity. Ratko Mladič byl vrchním velitelem bosenskosrbské armády. Před Mezinárodním trestním tribunálem pro bývalou Jugoslávii v Haagu se zodpovídá z obvinění z genocidy či válečných zločinů.

Za Ukrajinu mohou USA

Dorochin se v rozhovoru vyjádřil i k ukrajinskému konfliktu. Ten dle něj vyvolali Američané, kteří platili „Majdančíky“. „Pravicové síly v USA po událostech v Sýrii rozhodly, že je třeba udeřit na Rusko. Protože tam jim to nevyšlo a zostudily se. A když už byla připravená celá ta vojensko-politická mašina, bombardéry a všechno ostatní, původní plány museli přehodnotit, protože Rusko se za Asadovu Sýrii postavilo, bylo vymalováno. Prostě jsme rozčílili americkou pravici,“ myslí si komunistický poslanec.

Američany prý také rozčilovalo, že se Rusko stalo v posledních pěti až sedmi letech ekonomicky zcela nezávislým. „Do toho si vezměte, že státní duh USA dělá 18 bilionů USD a balon falešných dolarů se posouvá na samý okraj už tak nebezpečně, že brzy může prasknout. A historie nás učí, že jediný způsob, jak se zbavit dluhů, je buď válka, nebo revoluce,“ popisoval Dorochin s tím, že v USA se rozhodli pro nový světový válečný konflikt.

Prvním krokem v něm má údajně být oslabení nejen Ruska, ale ve skutečnosti i Evropské unie – pomocí smlouvy TTIP. A prostředkem toho všeho se dle Dorochina stalo rozeštvání EU a Ruska kvůli Ukrajině. „Evropa podléhá totálnímu vydírání ze strany USA. Jde o naprosto neudržitelný stav, který je třeba změnit,“ zdůraznil předseda ÚV KSRF.

Hrdina Zeman

Postoje prezidenta Zemana považuje Dorochin tváří tvář neskutečnému tlaku USA na EU za obdivuhodné. „Jeho hrdinství je třeba podpořit a ocenit mj. i to, že při každé vhodné příležitosti své priority vysvětluje rusky, mimochodem prakticky bez přízvuku. Nerozumíme tomu, proč by měl kohokoli poslouchat, když byl zvolen v přímé volbě, a tudíž má velmi silný mandát. Tím spíše v situaci, kdy vedoucí političtí představitelé EU, ale i přední evropští byznysmeni zastávají zcela neperspektivní a nesmyslné postoje,“ uvedl Dorochin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…