V Americe je to stejné jako v Česku. Každý nepohodlný kritik je označován za Putinova agenta. Promlouvá vlivný americký politik

15.12.2016 13:10

Bývalý prezidentský kandidát Ron Paul se zamýšlí nad svobodou projevu, která je podle jeho mínění ohrožována ve Spojených státech i v celém západním světě. Pokud se nepodaří dalším útokům na svobodu projevu zabránit, jsou z jeho pohledu ohroženy všechny naše svobody.

V Americe je to stejné jako v Česku. Každý nepohodlný kritik je označován za Putinova agenta. Promlouvá vlivný americký politik
Foto: archiv
Popisek: Americký republikánský prezidentský kandidát Ron Paul z Texasu

Svoboda projevu, tisku či vyznání je zakotvena v prvním dodatku americké ústavy. Paul považuje za jeden z nejvíce nebezpečných útoků na první dodatek snahu přinutit organizace zveřejňovat své dárce. „Alarmující je i skutečnost, že členové Federální volební komise věří, že by měli mít pravomoc zakázat například film Olivera Stonea Edward Snowden, protože se dostal do kin dva měsíce před volbami a objevili se tam Clintonová i Trump,“ podivuje se Paul.

„Nejaktuálnějším ohrožením prvního dodatku ústavy je volání po nutnosti zakročit proti internetovým serverům, které údajně publikují nepravdivé zprávy. Vláda by tak měla regulovat či přímo cenzurovat. Některé oblíbené webové stránky, jako třeba Facebook, ostatně ani na žádné vládní zásahy nečekají a provádějí je dobrovolně samy,“ upozorňuje Paul a podivuje se pokryteckému přístupu zastánců těchto restriktivních opatření.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

„Na jednu stranu lomí rukama nad falešnými zprávami, ale na stranu druhou jim vůbec nevadilo, když v mainstreamových médiích kolovaly nepravdivé informace, které vedly k válce v Iráku. Tyto falešné novinové zprávy v konečném důsledku způsobily destabilizaci Blízkého východu, vzestup Islámského státu a smrt milionu lidí,“ píše jednaosmdesátiletý člen Libertariánské strany a bývalý dlouholetý republikán.

Jak Paul tvrdí, v rámci boje proti nepravdivým zprávám je jasně vidět snaha mainstreamu označit alternativní weby za šiřitele proruské propagandy. „Hlavním cílem jsou kritici americké intervenční zahraniční politiky, kritici rapidního zadlužování americké vlády či zastánci zlatého standardu Ti všichni jsou označování za protiamerické agenty Ruska,“ konstatuje vystudovaný lékař a velký kritik americké zahraniční politiky.

„Zrovna před několika dny Kongres schválil vytvoření zvláštního výboru, který by se měl věnovat potírání snah zasahovat do amerických voleb. Může někdo pochybovat o tom, že cílem je zdiskreditovat alternativní média, která brojí proti státní propagandě? Tyto a další pokusy jsou jasným důkazem, že první dodatek americké ústavy je ve vážném ohrožení. Všichni Američané, bez ohledu na politickou příslušnost, by se proti těmto pokusům měli jasně vymezit,“ dodává Paul.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…