V Bavorsku se to „trochu“ vymklo z rukou. Migranti tam řádí jako černá ruka

21.05.2018 19:36

V Bavorsku přestává být bezpečno. Minimálně to platí pro dívky a ženy. Podle oficiálních statistik v loňském roce prudce stoupl počet znásilnění. Zejména těch, kdy jsou pachateli migranti.

V Bavorsku se to „trochu“ vymklo z rukou. Migranti tam řádí jako černá ruka
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

O nárůstu počtu případů znásilnění v Německu se hovoří od začátku migrační krize v roce 2015 velmi často. Oficiální statistiky uvádějí, že minimálně v oblasti sexuálního zneužívání šla po příchodu stovek tisíc migrantů z Blízkého východu „čísla“ nahoru. Zpočátku německá média o jednotlivých případech znásilnění migranty informovala jen velmi opatrně, ale postupem času se celostátní deníky a magazíny na tuto oblast zločinnosti začala zaměřovat stále víc.

V poslední době panuje napjatá situace zejména v Bavorsku, kde došlo v krátkém sledu k několika případům napadení se sexuálním podtextem a až příliš často za ně nesou zodpovědnost právě migranti. V Höhenkrichen-Siegertsbrunn, které leží poblíž Mnichova, tak byla znásilněna teprve šestnáctiletá dívka sedmadvacetiletým a sedmnáctiletým migrantem z Afghánistánu. Přibližně před týdnem potom nigerijský žadatel o azyl brutálně znásilnil běžkyni.

Případ z Riederingu vyvolal značné pobouření stejně jako pokus o znásilnění osmnáctileté ženy, ke kterému nedošlo jen díky včasnému zásahu náhodného kolemjdoucího. Podle informací policie žena dříve navštívila uprchlické centrum a právě migranti, kteří ji napadli s úmyslem ji sexuálně zneužít, se v tomto uprchlickém centru také zdržovali. Šlo o afghánské žadatele o azyl, které nakonec hledala policie pomocí vrtulníku.

Jak uvádí rakouský deník Kronen Zeitung, v Bavorsku nešlo zdaleka o ojedinělé případy znásilnění. Za poslední tři roky v této spolkové zemi došlo k desítkám dalších a zdejší veřejnost už je z tohoto negativního trendu poněkud „nesvá“. K uklidnění situace nepřispěly ani oficiální statistiky, které zveřejnilo samotné ministerstvo vnitra Bavorska. V první polovině loňského roku došlo v porovnání se stejný obdobím roku 2016 k nárůstu počtu znásilnění o 48 %.

Ještě více alarmující jsou statistiky, které se týkají přímo migrantů či žadatelů o azyl. Podle bavorského ministerstva vnitra v loňském roce vzrostl počet znásilnění v jejich případě o závratných devadesát jedna procent. Bezpečnostní situace v Bavorsku se zatím příliš nezlepšila ani po jmenování šéfa bavorské CSU Horsta Seehofera ministrem vnitra, který na sebe upozornil hojně kritizovaným výrokem, že „islám nepatří do Německa“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…