V Hradci Králové vylovili Cikána

02.04.2012 18:33

Dvě tuny násady kapra a asi 700 kilogramů tržního tolstolobika, tolik ryb bylo v březnu vyloveno v hradeckém rybníku Cikán.

V Hradci Králové vylovili Cikána
Foto: i-šumava.cz
Popisek: Výlov ryb

„Poslední výlov rybníka Cikán byl udělán zhruba před deseti lety. Rybník po celou dobu totiž sloužil k chytání ryb na udici. Měli jsme však velký problém s pytláky. Ryby ubývaly v nehorázném množství. Našimi prostředky jsme nebyli schopni zajistit ochranu, proto jsme přistoupili k tomu, že v tomto rybníku chováme v největší míře násady ryb, které následně přemisťujeme do jiných rybníků,“ řekl Milan Zerzán, ředitel městské akciové společnosti Městské lesy Hradec Králové.

Doplnil, že většina vylovených ryb putovala do rybníku Výskyt. Na rybníku Cikán byly vyloveny dvě tuny kapří násady, která by měla dorůst do váhy čtyř tun. „Tyto ryby budou určeny pro vánoční trh, kdy opět ryby z místních rybníků budou prodávány pod značkou Hradecký kapr,“ podotkla Lenka Zídková, předsedkyně představenstva společnosti Městské lesy Hradec Králové.

„Rybník Cikán je posledním nerekonstruovaným rybníkem Městských lesů Hradec Králové. Jeho hráz je v dezolátním stavu. Měl by vzniknout projekt na rekonstrukci, v rámci oprav by se v příštím roce současně udělalo i odbahnění, přičemž toto bahno, které je plné živin, bude použito k rekultivaci lesní půdy,“ konstatoval náměstek primátora pro správu majetku a městské organizace Martin Soukup.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…