V prvním pololetí byly nejvíce sledované televize skupiny Nova. Polepšila si ČT i Barrandov

02.07.2014 12:06

Sledovanost už delší dobu klesá televizním stanicím skupiny Prima, naopak v prvním pololetí letošního roku vzrostla sledovanost kanálů České televize. Informoval o tom server iHNed.cz s tím, že vůbec nejsledovanější jsou televizní stanice skupiny Nova.

V prvním pololetí byly nejvíce sledované televize skupiny Nova. Polepšila si ČT i Barrandov
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Stanice Primy měly v prvním pololetí souhrnný podíl na trhu jen 21 procent. Stanicím České televize diváci výrazně přibyli, od ledna do června je sledovalo přes 31 procent lidí. Kanály ze skupiny Nova měly v prvním pololetí téměř 32 procent diváků. Nepatrně, o dvě desetiny procenta, si polepšila televize Barrandov.

Důvodem propadu skupiny Prima je neúspěch některých novinek. „Neuspěla především nedělní show X Factor, jejíž sledovanost na hlavním kanálu klesla i pod 300 tisíc. Příliš lidí nezaujaly ani nové díly pořadu Vylomeniny,“ uvedl server s tím, že nejsledovanějšími pořady na Primě zůstaly ty, které televize vysílá už několik let. Jde o Cesty domů, Zprávy, Prostřeno a Show Jana Krause.

Prima musela čelit agresivnímu návratu Novy

Podle mluvčí Primy Kateřiny Vlasákové je ale dosažená sledovanost úspěchem: „V prvním pololetí Prima čelila několika náročným výzvám - zaprvé agresivnímu návratu Novy na televizní inzertní trh a s tím souvisejícím rychlým nasazením jarního schématu. A zadruhé silným investicím do programu ze strany ČT - Případům 1. oddělení, olympiádě v Soči či mistrovství světa v ledním hokeji," řekla serveru.

ČT pomohly velké sportovní události, mistrovství světa v hokeji a probíhající mistrovství světa ve fotbale. Na prvním programu uspěla hlavně kriminálka Případy 1. oddělení, zajímal také seriál První republika a nový povídkový cyklus Škoda lásky. Naopak vyloženě se nedařilo novému sitcomu Marta a Věra.

Mezi nejsledovanější formáty televize Barrandov patřily ty, které televize vysílala už delší dobu, tedy Vtip za stovku, Sejdeme se na Cibulce a Kurňa, co to je?.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…