VIDEO Babiš si natáhl hrozivou masku a venku děsil ženy a děti. Podívejte se proč

28.07.2015 15:33

Po svém se rozhodl propagovat elektronickou evidenci tržeb ministr financí Andrej Babiš. Na serveru youtube.com se objevilo video, na němž je vidět chlápek v masce záporáka z kultovního filmu, který má na sobě obrovité makety účtenek. Že nejde o reklamní akci, ale o nápaditý politický marketing, vyjde najevo ve chvíli, kdy muž sundá masku filmového Fantomase, pod kterou se skrývá Babišova tvář. Z názvu nahrávky je zřejmé, že byla pořízena na Babišově sídle Čapí hnízdo.

VIDEO Babiš si natáhl hrozivou masku a venku děsil ženy a děti. Podívejte se proč
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš

Nejprve Babiš vysvětluje, proč si masku slavné filmové postavy sundal. „Protože se se mnou lidé nechtěli fotit. Když jsem dal masku dolů, byl větší zájem. Děti se bály nakonec toho Fantomase. Tak je to lepší bez masky asi,“ přiznal ministr nakonec, že vzít na sebe masku nebyl nejšťastnější nápad.

Přítomní lidé si ale Babišovo krátké přestrojení pochvalovali. „Kdo to udělal z ministrů pro svůj rezort? Ještě jsem to neviděl,“ prohlásil muž středního věku. „Má rád lidi a lidi mají rádi jeho,“ reagovala žena rovněž středního věku. „Víte, co je marketing? Dneska politika je marketing,“ okomentoval Babišův převlek prošedivělý muž.

Ministr financí pak vysvětlil, že na jedné straně, kde je napsáno „Data pro zákazníka“, je podoba účtenky, kterou dostane v obchodě zákazník. Na druhé straně, kde je nápis „Data pro finanční úřad“, je podoba toho, co o dané transakci dostane finanční úřad. „Toto je stejná účtenka, která obsahuje data pro finanční úřad. Tam vidíte jenom sumu celkem a DPH. To je všechno. Takže nikdo nevidí, kdo si co koupil,“ snaží se ministr vyvrátit tvrzení svých oponentů, kteří tvrdí, že EET mu umožní mít detailní přehled o tom, jak jdou obchody firmám, které jsou konkurenty Agrofertu, jenž Babiš vlastní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…