VIDEO Mašínové byli v právu, vládu podporovanou komunisty bych nikdy nejmenoval, vykládal Drahoš. A bylo toho mnohem více, z čeho některým spadne čelist

01.07.2017 8:23

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš se ve své diskusi pro sdružení Paměť národa důrazně vymezil proti vládě s komunisty a zároveň také proti uspořádání referenda o setrvání České republiky v Evropské unii. Mimo jiné také hovořil o bratrech Mašínech.

VIDEO Mašínové byli v právu, vládu podporovanou komunisty bych nikdy nejmenoval, vykládal Drahoš. A bylo toho mnohem více, z čeho některým spadne čelist
Foto: Daniela Černá
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

Drahoš se domnívá, že o závažných geopolitických otázkách, jako je například referendum o setrvání České republiky v Evropské unii, není vhodné hlasovat v referendu. Stejně odmítavě se pak bývalý předseda Akademie věd vymezuje proti referendu o členství naší země v NATO. 

V diskusi s publikem se pak Drahoš také vymezil proti případné vládě s komunisty. On coby prezident by takovou vládu, jež by hledala podporu u KSČM, nepodpořil. 

Pro koho má však Drahoš spíš pochopení, je pro činy bratrů Mašínů, kteří se v padesátých letech minulého století postavili komunistům na odpor se zbraní v ruce. „Respektuji právo postavit se totalitnímu režimu,“ sdělil s tím, že jde o vzdálenou historii, jejíž detaily nezná.

Nejlepším prezidentem v moderní historii naší země byl podle Drahoše Václav Havel. Současný prezident Miloš Zeman prý rozhodně není tím nejlepším a to hned ze dvou důvodů: Za prvé společnost rozděluje a za druhé ji straší. Pakliže bude Drahoš prezidentem, hodlá společnost podle svých slov spíše sjednocovat a rozhodně nebude občany strašit, ale spíše povzbuzovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…