VIDEO Útoky na ženy v Německu: Svědek promluvil

07.01.2016 13:10

V Kolíně nad Rýnem došlo během silvestrovských oslav ke stovkám případů sexuálního obtěžování a krádežím, za které jsou odpovědné gangy cizinců. iDnes.cz přineslo svědectví několika obětí jejich řádění. Na YouTube se zároveň objevila výpověď hotelového zaměstnance, který nastalému chaosu přihlížel.

VIDEO Útoky na ženy v Německu: Svědek promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silvestrovské veselí

Zničehonic nás obklopili muži a začali nás obtěžovat. Sahali nám na zadek a mezi nohy. Sahali nám všude,“ řekla o událostech silvestrovské noci jedna z napadených žen. Dodala, že se bála, že pokud zůstanou v „davu oplzlých mužů“, mohou je i zabít. Podařilo se jí utéct, vzpomínky na osudnou noc ji však stále pronásledují. „Mám noční můry a nemohu spát. Bojím se chodit sama ven, mám strach jezdit do větších měst.“

Další z napadených byla Michelle, kterou s její kamarádkou kolem jedenácté hodiny večerní „obestoupila skupina asi 20 až 30 mužů“. Ti je začali osahávat a nakonec jim ukradli mobilní telefony.

Podle napadané Busry A. bylo na útočnících poznat, že se cítí ženám nadřazeni. „Tvářili se, jako že si se ženami, které oslavovaly v ulicích, mohou dělat, co se jim zlíbí. Sahali na nás všude, byla to opravdu hrozná zkušenost,“ vzpomíná Busra.

Problém spočíval v tom, že na zvládnutí celé situace nebyl dostatek policistů. Tuto skutečnost již kritizoval i šéf policejních odborů Rainer Wendt, který z ní vinil „nedostatek zdrojů“. Podle policejního šéfa z Kolína nad Rýnem Wolfganga Alberse však postupovali strážníci správně, jelikož šlo o „zcela nový rozměr zločinu“, na který se nelze připravit.

Policie, která se stala terčem kritiky německého ministra vnitra Thomase de Maizièra, jenž jí v současnosti prorokuje trestní oznámení od obětí, zatím nikoho nezadržela. Kancléřka Merkelová tudíž uklidňuje veřejnost, že dělají vše, co je v jejich silách. Podobné útoky se v průběhu silvestrovských oslav odehrály i v Hamburku a Stuttgartu.

V Kolíně nad Rýnem následně v úterý vyrazily stovky lidí demonstrovat proti „laxnímu postupu policie a úřadů“. Z velké části to byly ženy, jež nesly transparenty hlásající hesla „Proti sexismu! Proti rasismu“ a jiná.

Na YouTube se obevilo video, ve kterém o událostech ze silvestrovské noci hovoří zaměstnanec pětihvězdičkového hotelu, jenž stojí přímo naproti kolínské katedrále. Ten byl totiž svědkem celého dění a mluví o tom, že vše začalo již kolem deváté hodiny večerní tím, že někdo údajně někoho pobodal.

„Ti lidé, které jsme před třemi měsíci přivítali na mnichovském hlavním nádraží s plyšovými medvídky a láhvemi na vodu, začali střílet na katedrálu, pak na policii, která poté přišla s přilbami na nádraží, aby zarazila násilí,“ řekl pracovník hotelu Ivan Jurevic. Policisté podle jeho slov označili situaci za „podobnou občanské válce“.

V průběhu večera za ním pak údajně chodily ženy, aby se cítily v bezpečí, a on pak zbil všechny útočníky. Dodal, že dříve si myslel, že Pegida je jen pravicová propaganda, nyní však věří, že jde o skutečnost. 

Útočníci, které pak policie zadržela, údajně pak volali „FUCK THE POLICE“. Útočili na všechny, policii, hotelové hosty, hotel i auta a bylo třeba hodinu a půl čekat na jejich převoz do vězení, protože kritická situace byla i na jiných místech v Kolíně. Tyto informace jsou však neověřené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…