VIDEO Žirinovskij: Podporuji Trumpa, zavřít hranice! Stovky milionů Afričanů na cestě. Chuligáni, kriminálníci. A vy, pátá kolono, co vás platil Obama...

31.01.2017 11:07

„Západ neustále zdůrazňuje nutnost bránit svobodu obchodu a demokracii, přitom když je to zapotřebí, sami nemají problém tyto svobody ohraničit,“ vyjádřil se v ruské Státní dumě k Trumpovu exekutivnímu nařízení opoziční lídr LDPR Vladimir Žirinovskij. Ten zcela překvapivě podpořil amerického prezidenta, což je u extrémního ruského nacionalisty nevídané. Žirinovskij v minulosti navrhoval okupovat Aljašku a přesunout na ni Ukrajince.

VIDEO Žirinovskij: Podporuji Trumpa, zavřít hranice! Stovky milionů Afričanů na cestě. Chuligáni, kriminálníci. A vy, pátá kolono, co vás platil Obama...
Foto: archiv LDPR
Popisek: Předseda Liberálně - demokratické strany Ruska (LDPR) Vladimir Žirinovskij

Ruská „opoziční“ parlamentní strana LDPR, v jejímž čele stojí kontroverzní politik Vladimir Žirinovskij, podporuje exekutivní nařízení prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, kterým zamezil občanům sedmi převážně islámských států vstup na území USA.

„Jestli by k uzavření hranic nedošlo, mohla by vypuknout i občanská válka,“ prohlásil lídr LDPR Vladimir Žirinovskij při zasedání u „kulatého stolu“ ve Státní dumě Ruské federace.

„Dnešní příznivci Západu nemají slov. Samotné Spojené státy se vydaly jinou cestou, jelikož si uvědomují rizika, kterým čelí. Co je to vlastně globalizace? Zbavit se veškerých celních opatření a výrobky se vydají svou cestou. Jakou cestou? Půjdou tam, kde je nejlevnější pracovní síla, proto jsou všechny továrny v Číně a u nás není nic,“ hlásal ruský politik.

„Nebudeme moci vyrábět vůbec nic. Jakmile v Evropě dosáhnou sociální dávky 700 eur, celá Afrika přijede do Evropy. Proč by se měli Afričané dřít za sedm eur? Z tohoto důvodu globalizaci samotný Západ utnul. Globalizace je zkáza lidstva,“ zdůraznil Žirinovskij.

„Západ neustále zdůrazňuje nutnost bránit svobodu obchodu a demokracii, přitom když je to zapotřebí, sami nemají problém tyto svobody ohraničit. Jestliže jste skutečně pro svobodu pohybu, proč jste obehnali celý evropský kontinent ostnatým drátem? V Africe se na cestu do Evropy chystá 100 milionů lidí,“ pokračoval lídr LDPR.

„Prezident Spojených států Donald Trump učinil správné rozhodnutí. Zcela jednoznačně jej v tom podporujeme,“ uvedl Žirinovskij a dodal, že u hranice se Spojenými státy již čeká okolo 300 milionů migrantů.

„Jestli hranice úplně neuzavřou, zanedlouho jich tam bude 500 milionů a začne občanská válka.

Anketa

Který z okolních národů vám vadí?

68%
4%
hlasovalo: 15086 lidí

Žirinovskij též nedávno vystoupil ve známém pořadu „Večer s Vladimirem Solovjevem“ na ruském Prvním kanále.

„Amerika je zavřená a je to dobře. Jací lidé vlastně opouštějí vlastní zemi? Chuligáni, kriminálníci, bezdomovci a obecně lidé, kteří jakkoli selžou ve vlastní zemi. Sami známe některé ty kriminálníky, jako například Berezovského,“ zmínil ruský politik.

„Podporoval bych jen to, kdyby se například všichni ruští lidé žijící vně území Ruska rozhodli vrátit zpět, to by bylo v pořádku. Jen tak otevřít dveře všem ovšem nelze. Máme pomáhat druhým za cenu toho, že své vlastní lidi necháme na ulici? Lepší je jim koupit chleba a kapustu a nechat je tam, kde jsou.“

„Pozici Trumpa vůči imigrantům plně podporuji, ale nemyslím si, že je třeba stavět jakoukoli zeď. Američané se směšují s Mexičany již tři sta let, není to takový problém, uvedl zřejmě nejznámější a jeden z nejextrémnějších ruských nacionalistů.

Žirinovskij Trumpa podporuje, ale varuje proti „páté koloně“, která existuje v samotném Rusku.

„Všichni ti akademici z Institutu amerických studií, které platí Obama, nás jen matou. Pečlivě poslouchají všechna Trumpova prohlášení a neprodleně varují před tím, že jeho činy ohrozí zájmy Ruska. Nejlepší by bylo poprosit pana Trumpa, aby nám poskytl seznam všech těch, kteří za posledních 20 let dostali zaplaceno od americké vlády, potom bychom mohli jejich fotografie pověsit někam na zeď,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…