VÍME PRVNÍ Krnáčová přišla o důvěru klubu. Jako primátorka prý skončí

24.08.2015 21:05

Pražská primátorka Adriana Krnáčová má velký problém. Server ParlamentníListy.cz zjistil, že 12 ze sedmnácti členů klubu ANO v hlavním městě vyjádřilo primátorce nedůvěru. Se stanoviskem klubu se navíc shodlo i krajské předsednictvo hnutí.

VÍME PRVNÍ Krnáčová přišla o důvěru klubu. Jako primátorka prý skončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

Dosud nejmocnější žena v Praze Adriana Krnáčová má zřejmě opravdu velký problém. Zdá se, že za ní stojí jen dva lidé, ze 17 členů magistrátního klubu ANO totiž 12 hlasovalo pro vyslovení nedůvěry primátorce, sama Krnáčová nehlasovala a dva členové se zdrželi. Lze si tedy snadno spočítat, že má v tuto chvíli jasně danou podporu pouze od dvou zastupitelů. O dalším osudu primátorky a pražské koalice navíc jednalo i krajské předsednictvo.

"Měli jsme dnes krajské předsednictvo. Jednali jsme o průběhu klubu z minulého týdne. Musím říci, že krajské předsednictvo se shodlo s názorem klubu, že bohužel paní primátorka nadále důvěru klubu nemá," uvedl pro ParlamentníListy.cz radní za ANO Michal Hašek s tím, že přesednictvo dalo mandát vyjednávacímu týmu, aby jednal dále o osudu koalice a další budoucnosti.

"Důvodů byla celá řada. Projednávali jsme situaci poměrně dlouho a široce. Některé problémy se táhnou jako červená nit. Jeden z hlavních důvodů je velice špatná komunikace mezi klubem a paní primátorkou. Pro nedůvěru se vyslovila většina členů," dodal ještě Hašek.

Kritickou situaci primátorky pak pro ParlamentníListy stručně potvrdila i zastupitelka Marcela Plesníková (ANO): "Důvěru ztratila, primátorskou pozici neudrží."

Stejně tak zastupitelka Prahy Jarmila Bendová (ANO) nevidí budoucnost šéfky Magistrátu růžově. "Primátorka nemá podporu u většiny členů klubu, takže nepředpokládám, že si primátorské křeslo udrží do konce roku," reagovala pro ParlamentníListy.cz. S ohledem na hodnocení hejtmanů, které v červnu prováděla například společnost Phoenix research, a pražská primátorka v něm skončila až jedenáctá, Bendová dodává, že PR oddělení Krnáčové nepracuje kvalitně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…